Σπιτική vegan πραλίνα φουντουκιού

Αν αγαπάτε την πραλίνα φουντουκιού αλλά θέλετε να αποφύγετε και τις περιττές θερμίδες και τα πολλά λιπαρά, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω γευστική συνταγή vegan πραλίνας φουντουκιού με λίγες θερμίδες και καθόλου ζάχαρη.

 

Υλικά

(για περίπου 450 γρ. πραλίνας)

  • 100 γρ. φουντουκιού ανάλατα (ή εναλλακτικά βούτυρο φουντουκιού για πιο ομοιογενές μείγμα)
  • 100 γρ. γάλα καρύδας
  • 100 γρ. κουβερτούρας
  • 150 γρ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
  • 10 γρ. κακάο

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τα φουντούκια στο μίξερ και τα αλέθουμε μαζί με 2 κουταλιές από το γάλα καρύδας.
  2. Έπειτα σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
  3. Στη συνέχεια, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το γάλα καρύδας (όχι βρασμός) και το προσθέτουμε αργά-αργά στο μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας.
  4. Με μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.
  5. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα αλεσμένα φουντούκια και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης (ή εναλλακτικά το σιρόπι σφενδάμου) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

*Tips: Το μείγμα πραλίνας μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα σε κλειστό βαζάκι.