Τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου προκηρύσσει η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος.

Εδώ και πολλά χρόνια πρόκληση για τους ηθοποιούς αποτελεί το είδος του θεατρικού μονολόγου.

Νέα ώθηση δίνεται μέσα από τον διαγωνισμό, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής με πρωτοβουλία της Μαίρης Βιδάλη.

Με δική της πρωτοβουλία η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Θεατρικού Μονολόγου. Σύμφωνα, με τις δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μαίρη Βιδάλη, το εν λόγω εγχείρημα είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής: «Είναι το κορυφαίο είδος, που καταξιώνει τον συγγραφέα – και πάρα πολύ δύσκολο για τον ερμηνευτή, γεγονός που και η ίδια έχει βιώσει στην πορεία της ως ηθοποιός. Παράλληλα, τόνισε ότι η αιγίδα της Περιφέρειας ήταν το λιγότερο που μπορούσε να δοθεί, και είναι τιμή και για εμάς να συμμετέχουμε σε μια τέτοια πρωτοβουλία».

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, μετά από μία πενταετία επιτυχημένων διοργανώσεων διαγωνισμών συγγραφής θεατρικών έργων με την υποστήριξη του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, δίνει μια νέα ευκαιρία σε νέους συγγραφείς και συγγραφείς/ερμηνευτές να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες, υπό μορφή θεατρικών μονολόγων στον υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Μέσω του διαγωνισμού αυτού, το κορυφαίο θεατρικό είδος του μονολόγου το οποίο διαχρονικά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην πορεία των ηθοποιών -αναδεικνύοντας νέα ταλέντα, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, με την υποστήριξη του θεατρικού τμήματος “Τέχνης Πολιτεία-Λόφος Κολωνού” και σε συνεργασία με Δήμους σε όλη την επικράτεια (Αλεξανδρούπολης, Ανατολικής Σάμου, Άργους, Άρτας, Βέροιας, Βόλου, Δράμας, Έδεσσας, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κομοτηνής, Κορίνθου, Λειβαδιάς, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Πάτρας, Πύργου, Τεμπών, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χανίων κ.ά.).

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 4 Απριλίου 2022.