Βουτούμι: Η παραλία των Αντίπαξων που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό

Το καλοκαιράκι είναι εδώ και λίγο πολύ όλοι μας ψαχνόμαστε για το ιδανικό μέρος διακοπών. Κάπου όμορφα με ωραίο περιβάλλον και ακαταμάχητες παραλίες. Το Vitrine σου έχει τον ιδανικό προορισμό και παραλία που αποπνέει αέρα Καραϊβικής, βγαλμένη από παραμύθι!

Δίπλα από τους Παξούς και σε απόσταση περίπου 5 μιλίων βρίσκονται οι Αντίπαξοι. Ένα μικρό, όμορφο και τρομερά γραφικό νησί με εξαιρετικές παραλίες με νερά από κρύσταλλο, που ακόμα και οι εξωτικές παραλίες θα ζήλευαν!

Η παραλία Βουτούμι είναι μία μαγική ακτή με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, πεντακάθαρη ακτή και λευκή ψιλή άμμο, με λίγα λόγια σαν να περιγράφουμε τον παράδεισο! Μεγάλα κατάλευκα βότσαλα και πυκνή βλάστηση με κυπαρίσσια που φτάνουν μέχρι την ακτή. Παλιότερα το πλάτωμα πίσω από την παραλία ήταν τέλμα και σ’ αυτό οφείλεται η οργιώδης βλάστηση.

Κάθε χρόνο αυτή η μαγευτική παραλία συγκεντρώνει πλήθος τουριστών μετατρέποντάς την σε μία κοσμοπολίτικη ακτή. Και δικαίως, διότι η παραλία Βουτούμι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και βρίσκεται στις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

Τα νερά της είναι διάφανα και ακόμα και από το σκάφος / πλοίο μπορεί να δει κάποιος τις λεπτομέρειες του βυθού της θάλασσας. Κατά πολλούς το Βουτούμι είναι η καλύτερη από τις δυο «μυθικές» παραλίες των Αντιπάξων και για ορισμένους μια από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Telegraph την συμπεριέλαβε στο αφιέρωμα με τις πιο όμορφες «κρυμμένες» παραλίες της Ευρώπης.

Μία από τις ωραιότερες παραλίες, που αν δεν την έχετε επισκεφθεί έως τώρα, οφείλετε να την επισκεφθείτε!

 

Δείτε το βίντεο παρακάτω: