«Υψηλή Ραπτική»: Η ταινία της Σιλβί Οχαγιόν για τη γοητεία της κίνησης.

Έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Υψηλή Ραπτική», σε σκηνοθεσία Σιλβί Οχαγιόν, στις 16 Ιουνίου από την ODEON.

Περίληψη

Μια πετυχημένη σχεδιάστρια, μία κλοπή και η απόφαση να βοηθηθεί μια κοπέλα, δένονται αρμονικά στην ταινία «Υψηλή Ραπτική», σε σκηνοθεσία Σιλβί Οχαγιόν.

Η Έσθερ είναι μια πετυχημένη σχεδιάστρια μόδας στο εργαστήριο της Dior Avenue Montaigne, με μια καριέρα που βρίσκεται όμως στη Δύση της. Μία μέρα η 20χρονη Τζέιντ, ληστεύει την τσάντα της Έσθερ στο μετρό, όμως αντί εκείνη να καλέσει την αστυνομία αποφασίζει να φροντίσει την Τζέιντ. Βλέπει σε εκείνη την συνέχεια της και την ευκαιρία να της μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της, την τέχνη της ραπτικής, τον μοναδικό της πλούτο.

*Τα κοστούμια και τα σκηνικά της ταινίας επιμελήθηκε ο οίκος Dior.

Για την παραγωγή της ταινίας

Η ιδέα της ταινίας δημιουργήθηκε μετά την επίσκεψη της Σιλβί Οχαγιόν σε έναν Οίκο Μόδας με μια φίλη της, η οποία λόγω της εγκυμοσύνης της ήθελε να αλλάξει το νυφικό στις εκείνες διαστάσεις της. Καθώς η μοδίστρα ξεκίνησε την εργασία της, η Οχαγιόν εντυπωσιάστηκε από την ικανότητά της και αποφάσισε να κάνει μια ταινία που θα αποτυπώνει τον εντυπωσιακό τρόπο δημιουργίας των ρούχων.

Επιπρόσθετα, η ταινία προέκυψε και λόγω κάποιων προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την κόρη της η ίδια. Συχνά μάλιστα έλεγε στην κόρη της: «Τζέιντ, με απορρίπτεις ως μητέρα, οπότε πρέπει να βρεις μια άλλη θηλυκή φιγούρα που θα σε βοηθήσει να ωριμάσεις και να γίνεις αυτό που θες». Ο χαρακτήρας της Έσθερ ήταν λοιπόν για την Οχαγιόν η ιδανική φιγούρα.

Τέλος, σημαντικό ρόλο έπαιξε επίσης και η αγάπη της Οχαγιόν για την Γαλλία, μιας χώρας στην οποία τα πάντα είναι εφικτά και όπου όλα τα άτομα μπορούν να βρουν μια δουλειά εφ’ όσον το αξίζουν.

Η συνεργασία με την Dior

Μετά της ανακοίνωση της Οχαγιέ σχετικά με την ιδέα της ταινίας, ο Οίκος Μόδας Dior δέχτηκε να συνεργαστεί βάζοντας όμως τον όρο να διαβάσει πρώτα το σενάριο. Έτσι, μετά την έγκριση του Οίκου η Οχαγιέ επισκέφθηκε τα ατελιέ, ώστε να δει από κοντά όλη τη δουλειά. Σκοπός της ήταν να παρατηρήσει και να μάθει όχι μόνο τις τυπικές πληροφορίες που συναντά κανείς στα βιβλία, αλλά τα μυστικά του επαγγέλματος και τις μικρές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Στοιχεία για την ταινία

Σκηνοθεσία: Σιλβί Οχαγιόν

Σενάριο: Σιλβί Οχαγιόν, Σιλβί Βερχέιντ

Παραγωγή: Ολιβιέ Καν

Ηθοποιοί: Ναταλί Μπαγιέ, Λίνα Κουντρί, Πασκάλ Αρμπιλότ

Φωτογραφία: Ζωρζ Λεσαπτουά

Μοντάζ: Μάικ Φρομεντίν

Μουσική: Πασκάλ Λενγκάνιε

 

*Διάρκεια Ταινίας: 100’

Δείτε το trailer: