Αύξησε την συγκέντρωση σου εφαρμόζοντας 3 tips στην οργάνωση του γραφείου σου

Διακόσμησε-οργάνωσε το γραφείο σου εφαρμόζοντας 2+1 tips και δες την απόδοση σου να απογειώνεται!

 

Η δουλεία γραφείου αναμφίβολα είναι συνυφασμένη με την συγκέντρωση, την ψυχολογία και την αίσθηση ελέγχου, βασικά στοιχεία για την αποδοτικότητα του εργαζομένου και κατ’ επέκταση του αισθήματος της ευτυχίας. Μάλιστα οι πολλές ώρες σε καθιστική θέση σε ένα περιβάλλον που δεν έχει εναλλαγές κάνει την αποδοτικότητα ακόμη πιο δύσκολη.

Σύμφωνα με έρευνες, προκύπτει πως η λειτουργική οργάνωση του γραφείου μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του στρες, παρά το γεγονός πως πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ένα ακατάστατο γραφείο είναι δείγμα ευφυΐας.

Παρακάτω ο Amy Neiman, M.A., σύμβουλος επαγγελματικής οργάνωσης και συγγραφέας του «The Happy Law Practice: Expert Strategies to Build Business While Maintaining Peace of Mind», προτείνει κάποια στυλ οργάνωσης για να διαλέξεις με βάση το χαρακτήρα σου και την δική σου οπτική επί του θέματος.

 

  • Μείωσε τα επίπεδα του στρες κάνοντας μια νέα αρχή

Σύμφωνα με την Melissa Gratias, Ph.D, ειδικό σε θέματα αποδοτικότητας και οργανωσιακής ψυχολογίας, ένα ακατάστατο γραφείο αποτρέπει την πνευματική συγκέντρωση και αυξάνει τα επίπεδά του άγχους. Η ίδια μάλιστα προτείνει να αφιερώσεις την επιφάνεια του γραφείου σου αποκλειστικά για τα πράγματα που χρησιμοποιείς καθημερινά.

«Ένα καθαρό γραφείο είναι ένας χώρος που ευνοεί τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα. Αν προτιμάς τους καθαρούς χώρους, άφησε χρόνο στο τέλος της κάθε μέρας για να πάρεις αποφάσεις για κάθε αντικείμενο πάνω στο γραφείο σου. Διατήρησε τα συρτάρια σου καθαρά και οργανωμένα».

Επιπρόσθετα η Gratias προτείνει να καθαρίζεις το γραφείο σου κάθε βράδυ πριν επιστρέψεις σπίτι, κάτι που βοηθάει σημαντικά ώστε να καθαρίσεις το μυαλό σου.

*Extra tip: Η προσθήκη φυτών στο χώρο του γραφείου.

 

  • Αν αναζητάς έμπνευση διαμόρφωσε το γραφείο σου αναλόγως

Το γραφείο σου είναι συνήθως ο χώρος που βρίσκεις έμπνευση, άρα καλό θα ήταν να ελαχιστοποιήσεις στο μέγιστο τον αριθμό των αντικειμένων που σε αποσπούν και σε βγάζουν από την ροή της εργασίας σου. Αντιθέτως μπορείς να κρατήσεις κάποια ιδιαίτερα αντικείμενα με πρακτική ή συναισθηματική αξία.

 

  • Κράτα οπτική επαφή με τα πράγματα και αύξησε της αίσθηση ελέγχου

Σύμφωνα με την Gratias: «Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να κρατούν τα πιο σημαντικά πράγματα στο πεδίο όρασής τους. Το να μπορείς να δεις τα πάντα σου επιτρέπει να αισθάνεσαι πιο ήρεμος και ότι έχεις τον έλεγχο». Αν αυτό αποτελεί είναι κοινό στοιχείο λογικής με τον χαρακτήρα και την δική σου οπτική προσέγγιση, τότε προτίμησε διαχωριστικά γραφείου και καλάθια αντί για συρτάρια και αξιοποίησε τα ράφια σου.