Ανακοίνωση ΕΦΕΤ – Ανάκληση γνωστού κρουασάν λόγω μούχλας

Σε ανάκληση γνωστού κρουασάν από την αγορά προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

 

Ο Φορέας ύστερα από σχετική ανακοίνωση γνωστοποίησε στο καταναλωτικό κοινό ότι διερεύνησε τις καταγγελίες περί ύπαρξης μούχλας στο συγκεκριμένο προϊόν κι έτσι, για την διασφάλιση της υγείας, αποφάσισε την ανάκληση του από την αγορά.

Πρόκειται για το κρουασάν με εμπορική ονομασία «DANISH MINI BITES ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ», το οποίο και καλούνται να μην καταναλώσουν οι καταναλωτές μέχρι νεοτέρας.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχου στο πλαίσιο διερεύνησης αναφορών-καταγγελιών από καταναλωτές, διαπίστωσε την ανάπτυξη ευρωτίασης (μούχλας πρασινωπής χροιάς) στην επιφάνεια του προϊόντος «ΚΡΟΥΑΣΑΝ», με εμπορική ονομασία «DANISH MINI BITES ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ», με ημερομηνίες ανάλωσης 14.09.2022, 19.09.2022 και 30.09.2022, σε συσκευασίες των 120 γραμμαρίων, τα οποία παράγονται από την εταιρεία «PANINI A.E.» που έχει έδρα στο 1o ΧΛΜ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΜΜΟΥ, Τ.Κ. 59100».

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι».

«Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφία κάτωθι) να μην τα καταναλώσουν».