Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε λαθραία τσιγάρα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε, σε Ελλάδα και εξωτερικό, λαθραία καπνικά προϊόντα. Υπολογίζεται ότι οι συνολικά διαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τα 3.473.000 ευρώ.

 

Θετική έκβαση είχε η επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας η οποία κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν και διακινούσαν, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, λαθραία καπνικά προϊόντα.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα, σύλλεξε όλες τις πληροφορίες για τους συλληφθέντες οι οποίοι φαίνεται (από τα ερευνητικά αποτελέσματα) είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση από τον Νοέμβριο του 2021 με σκοπό την παρασκευή τσιγάρων με επιγραφές διάφορων επώνυμων εταιρειών, τα οποία διακινούσαν λαθραία στη χώρα μας και στο εξωτερικό αποφεύγοντας την καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Αξιοσημείωτο είναι πως οι συνολικά διαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τα 3.473.000 ευρώ.

Έχοντας ως στόχο τα παραπάνω, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση είχε φροντίσει να βρει χώρο ώστε να εκτελεί υπό άκρα μυστικότητα τις παράνομες «εργασίες» της. Συγκεκριμένα, τα μέλη είχαν μισθώσει σε περιοχή της ανατολικής Αττικής χώρο τον οποίο είχαν διαμορφώσει σε παράνομο εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων καπνικών προϊόντων. Μάλιστα, στον χώρο αυτό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εισέρχονταν φορτηγά με αλλοδαπές πινακίδες τα οποία και παραλάμβαναν τα λαθραία καπνικά προϊόντα όπου στην συνέχεια τα διακινούσαν στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.