Ο «Θωμάς», ένα αρκουδάκι που βρέθηκε ορφανό στη Φλώρινα, μεγάλωσε και κλέβει την παράσταση τρώγοντας κεράσια!

Viral έγινε ένα μικρό αρκουδάκι που, σε ηλικία τριών μηνών, βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του σε περιοχή της Φλώρινας.

 

Το εγκαταλελειμμένο αρκουδάκι που σε ηλικία τριών μηνών βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του σε περιοχή της Φλώρινας, σώθηκε έπειτα από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου Φλώρινας οι οποίοι ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου. Το χαριτωμένο ζώο περιθάλφθηκε και ονομάστηκε «Θωμάς».

Για άγνωστους λόγους το άγριας φύσης ζώο έχασε τη μητέρα του και περιπλανήθηκε μόνο του για τουλάχιστον 2-3 ημέρες. Αξιοσημείωτο είναι πως λόγο της τρυφερής του ηλικίας η επιβίωσή του εξαρτιόνταν άμεσα από το μητρικό γάλα, καθώς αποτελεί τη βάση της τροφής του. Ωστόσο ο μικρός «Θωμάς» κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας καρπούς και χόρτα!

Το όμορφο αρκουδάκι συνεχίζει να κλέβει τις καρδιές όλων, καθώς ο Αρκτούρος ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook ένα βίντεο με τον αγαπημένο αρκούδο να απολαμβάνει τα κεράσια του. Ο Θωμάς είναι το ίδιο χαριτωμένος, μεγαλύτερος και υγιής και ενταγμένος στο πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης του Αρκτούρου, με σκοπό την επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον σε μερικούς μήνες.