Αποσύρεται ρωσική βότκα με απόφαση του Γενικού Χημείου της ΑΑΔΕ

Το Γενικό Χημείο της ΑΑΔΕ, στα πλαίσια διενέργειας προγραμματισμένων ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία αλκοολούχου ποτού της κατηγορίας «βότκα» με την εμπορική ονομασία «PARLIAMENT», αλκοολικού τίτλου 40% vol., συνοδευόμενου από την ένδειξη «Purified with Milk», σε προσυσκευασία 0.7L.

Το εν λόγω προϊόν παρασκευάζεται στη Ρωσία και διατέθηκε στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «Food and Drinks Import – Σ. Λαζόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.».

 

Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ενώ στην ξενόγλωσση επισήμανση του προϊόντος αναφέρεται η παρουσία αλλεργιογόνου συστατικού (γάλα), η ελληνική επισήμανση δεν φέρει σχετική ένδειξη.

 

Η ΑΑΔΕ δίνοντας προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας ζήτησε, μέσω της αρμόδιας διεύθυνσής της, από την επιχείρηση που διακινεί το προϊόν στην Ελλάδα την άμεση απόσυρση του συνόλου της διακινηθείσας ποσότητας από την εγχώρια αγορά. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι σχετικοί έλεγχοι ώστε να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις. Παράλληλα, η ΑΑΔΕ καλεί τους καταναλωτές που προμηθεύτηκαν το εν λόγω προϊόν και είναι αλλεργικοί στο γάλα να μην το καταναλώσουν.