Η Microsoft εξαγοράζει την Activision – Blizzard

Η Microsoft «ενεργοποιεί» μία από τις μεγαλύτερες βόμβα στην ιστορία του gaming, προχωρώντας στην εξαγορά της Activision για το ποσό των $68.7 δισ.!

Ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, κ. Phil Spencer, δήλωσε: «Αφότου ολοκληρωθεί η συμφωνία θα προσθέσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια της Activision – Blizzard γίνεται στην υπηρεσία Xbox Game Pass και PC Game Pass, νέους και παλαιότερους από τον εντυπωσιακό κατάλογο της».

Δήλωση έκανε και ο CEO της Microsoft, κ. Satya Nadella, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Επενδύουμε σοβαρά σε περιεχόμενο, κοινότητες και cloud για μια νέα εποχή gaming που θα φέρει τους gamers και τους δημιουργούς στο προσκήνιο, και παράλληλα τα games θα είναι προσβάσιμα σε όλους».

Η επένδυση αυτή της Microsoft θα ξεπεράσει κατά πολύ το ποσό που έδωσε η εταιρεία για την εξαγορά της LinkedIn το 2016 ($26 δισ.), ενώ θα την καταστήσει -μετά τις Tencent και Sony- τον τρίτο μεγαλύτερο παίκτη στη βιομηχανία του gaming.

Η αλλαγή της ιδιοκτησίας της Activision ,σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι μια κάποια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία, τα οποία σχετίζονται με σοβαρές καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που η ίδια έχει δεχθεί.

Η ολοκλήρωση του deal με την Activision αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες -εάν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές διαφόρων χωρών.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι μόλις πέρυσι η Microsoft εξαγόρασε τη ZeniMax Media έναντι $7.5 δισ.