Πιθανές ελλείψεις το Σεπτέμβριο σε ορισμένα είδη – Τι αναμένεται σχετικά με την τιμή της πατάτας

Πανικό προκαλεί στον λαό το πιθανό σενάριο να υπάρξουν ελλείψεις σε αγαθά το χειμώνα που έρχεται. Καθησυχαστικός ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), κ. Απόστολος Αποστολάκος.

 

«Το μεγάλο ζήτημα που θα μας απασχολεί θα είναι η ασφάλεια τροφίμων».

 

Το θέμα αυτό συζητήθηκε και στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, όπου ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), κ. Απόστολος Αποστολάκος, ανέφερε: «Εμείς κοιτάμε οι αγορές του ΟΚΑΑ, να έχουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων και αν χρειαστεί να μπορούν να γίνονται εισαγωγές για να εξασφαλίζεται η επάρκεια, αλλά και να μην καταγράφονται ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων».

 

Ο κ. Απόστολος Αποστολάκος αναφέρθηκε όμως και σε πιθανές ελλείψεις που μπορεί να υπάρξουν σε ορισμένα είδη. Συγκεκριμένα ανέφερε πως ίσως μετά τον Σεπτέμβριο να υπάρξουν μικρές ελλείψεις σε σπανάκι, άνηθο και μαϊντανό και ενδεχομένως να καταγραφεί αύξηση στην τιμή της πατάτας. Ωστόσο ήταν καθησυχαστικός λέγοντας πάντως «δεν θα πεινάσουμε τον χειμώνα παρά τη διεθνή συγκυρία που έχει επιφέρει μεταξύ άλλων και σημαντική άνοδο στις τιμές της ενέργειας. Το μεγάλο ζήτημα που θα μας απασχολεί στα επόμενα χρόνια ακόμη περισσότερο, θα είναι η ασφάλεια τροφίμων και προς αυτή την κατεύθυνση ο ΟΚΑΑ ΑΕ δίνει ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα».

 

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως μείζον θέμα που πρέπει να μας απασχολεί έντονα είναι η σπατάλη τροφίμων, που υπολογίζεται στο 30%.