Η Apple αύξησε κατά 43% το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας του iPhone 14

Οι τιμές των προϊόντων στην αγορά έχουν κλιμακωθεί και δε σταματούν την ανοδική πορεία. Οι δε εταιρείες προσπαθούν να ακολουθήσουν στρατηγικές και να εφαρμόσουν διάφορες τεχνικές ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν, ωστόσο οι περισσότερες αυξάνουν την κοστολόγηση των υπηρεσιών και προϊόντων τους. Συμβαίνει όμως σε όλες τις εταιρείες; Η απάντηση είναι στις περισσότερες, καθώς βλέπουμε πλέον να συμβαίνει αυτό και σε μεγάλες εταιρείες όπως στην Apple.

 

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές, Apple Inc., γνωστή και απλώς ως Apple, φαίνεται πως ανέβασε τις τιμές της στις μπαταρίες του iPhone 14 στα 99 $, ενώ πέρυσι κοστολογούνταν στα 69 $. Έτσι λοιπόν αν κάποιος επιθυμεί να αλλάξει μπαταρία θα την πληρώσει κατά 43% πιο ακριβά.

 

Η παραπάνω τιμή ισχύει για όλα τα μοντέλα iPhone 14 – και τα κανονικά και τα Pro. Σχετικά με το μέγεθος της μπαταρίας, οι νέες μπαταρίες iPhone 14 είναι οριακά μεγαλύτερες από τους προκατόχους τους (iPhone 13), επομένως είναι άξιο απορίας και έρευνας τι προκάλεσε μια τόσο μεγάλη αύξηση της τιμής.

 

Να σημειωθεί πως το σημερινό ισχυρό δολάριο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τους χρήστες εκτός των ΗΠΑ, καθώς μια αντικατάσταση μπαταρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα θα κοστίζει 105 £.

 

Άξιο επισήμανσης είναι πως οι τιμές που αναφέρθηκαν αφορούν αντικαταστάσεις εκτός της εγγύησης ή της κάλυψης AppleCare+.