Πότε μπαίνει στη γραμμή παραγωγής το ηλιακό αυτοκίνητο της Sono Motors; – Όλες οι λεπτομέρειες

Στην γραμμή παραγωγής αναμένεται να μπει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με φωτοβολταϊκά της Sono Motors. Η εταιρεία αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ηλιακό αυτοκίνητο της Sono Motors πρόκειται να μπει στη γραμμή παραγωγής το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Την συναρμολόγηση του μοντέλου έχει αναλάβει η Valmet Automotive, στη Φινλανδία. Όσο αφορά τις παραγγελίες, σύμφωνα με την εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει ένα σημαντικό νούμερο παραγγελιών μετά προκαταβολής για το ηλιακό της μοντέλο που ξεπερνά τις 20.000.

 

Η εταιρεία Sono Motors

Η Sono Motors ιδρύθηκε από τους Laurin Hahn, Navina Pernsteiner και Jona Christians στο Karben της Έσσης , τον Ιανουάριο του 2016. Πρόκειται για μία γερμανική εταιρεία που εργάζεται για την ανάπτυξη του ηλεκτρικού ηλιακού αυτοκινήτου Sono Sion . Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του οχήματος που σχεδίασε η εταιρεία είναι τα ηλιακά κύτταρα ενσωματωμένα στα πλαστικά πάνελ του αμαξώματος τόσο στην οροφή όσο και στα πλαϊνά. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια τροφοδοτείται στην μπαταρία έλξης και λέγεται ότι επαρκεί ως πηγή ενέργειας για περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα ετησίως. Η Sono Motors αδειοδοτεί αυτήν την τεχνολογία για χρήση σε λεωφορεία και φορτηγά από το 2021.

 

Το ηλιακό αυτοκίνητο της Sono Motors

  • Την τροφοδοσία με ενέργεια του Sion, αναλαμβάνει μια μπαταρία 54 kWh στη φόρτιση της οποίας συμμετέχουν και τα ηλιακά πάνελ που βρίσκονται πάνω στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.
  • Ο ηλεκτροκινητήρας αναμένεται να έχει απόδοση 161 ίππων και 270 Nm ροπής, αν και ακόμα είναι υπό εξέλιξη έστω και στα τελικά στάδια.
  • Η τιμή για το Sono Sion ξεκινά από 25.126 € και η εταιρεία θέλει μέσα στα πρώτα χρόνια της παραγωγής να διαθέσει πάνω από 257.000 αυτοκίνητα.
  • Σύμφωνα με την εταιρεία η μέση προκαταβολή για κάθε παραγγελία είναι περίπου 2.000 €.

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2023 η εταιρεία θα πρέπει επίσης να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για την έγκριση τύπου του μοντέλου που περιλαμβάνει:

  1. Την κατοχύρωση των δικαιωμάτων.
  2. Τις δοκιμές πρόσκρουσης.
  3. Την τελειοποίηση των οδικών χαρακτηριστικών.