Συνεχής άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου – Βάζουν αντικλεπτικά συστήματα στα δοχεία

Σοκάρουν οι ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα, με τους καταναλωτές  να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν πλέον στις αγορές τροφίμων.

 

Δεν έχουν τέλος οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, με τους καταναλωτές να δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να προμηθευτούν τα είδη πρώτης ανάγκης. Μάλιστα, μεταξύ των προϊόντων που έχουν σημειώσει άνοδο στην τιμή είναι και το ελαιόλαδο, ένα προϊόν που αποτελεί τη βάση της Μεσογειακής διατροφής και είναι απαραίτητο για το καθημερινό μαγείρεμα.

 

 

Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πλέον στα καταστήματα πώλησης τροφίμων γίνονται εμφανείς εικόνες… Ισπανίας, καθώς στα ράφια μπαίνουν αντικλεπτικά συστήματα.

 

Η εν λόγω κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές των σούπερ και μίνι μάρκετ να είναι ιδιαίτερα διστακτικοί, προτιμώντας τις μικρές συσκευασίες του 1 λίτρου και περιορίζοντας την κατανάλωση του ελαιόλαδου στο φαγητό. Αξιοσημείωτο είναι πως η τιμή παραγωγού για το λάδι πλέον αγγίζει τα 8 ευρώ το κιλό, από 3,5 ευρώ/κιλό που κυμαίνονταν το 2022 και τα 2,5 ευρώ/κιλό το 2021.

 

Με τα υπάρχοντα δεδομένα το ελαιόλαδο έχει γίνει πλέον το «νούμερο 1» αγαθό προς… κλοπή, με αποτέλεσμα μεγάλες αλυσίδες πώλησης τροφίμων να ασφαλίζουν τις μεγάλες συσκευασίες με ελαιόλαδο με αντικλεπτικά.