Συνέντευξη υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Δράμας, Βασίλη Κρυωνίδη.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βασίιλης Κρυωνίδης, με την παράταξη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου, παραχώρησε συνέντευξη στο e-vitrine.gr.

 

Κύριε Κρυωνίδη, είστε ένας δραστήριος άνθρωπος που αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στο πλευρό του Χρήστου Μέτιου. Πείτε μας δυο λόγια για σας, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Αυτό που έχω μάθει μια ζωή είναι να αγωνίζομαι, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι. Είμαι ξεκάθαρα άνθρωπος της αγοράς, με φιλελεύθερες απόψεις και τάσεις και είμαι πεπεισμένος και σίγουρος πως για να πάει μια χώρα, ένας δήμος μία περιφέρεια μπροστά θα πρέπει να δώσει μεγάλη βάση στην ανάπτυξη, στην προσέλκυση νέων κεφαλαίων και επιχειρήσεων με παράλληλη στήριξη αυτών που υπάρχουν ήδη. Επίσης θα πρέπει να μειωθεί κι άλλο αυτή η μάστιγα που λέγεται γραφειοκρατία και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στις επενδύσεις όπως και η φορολογία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και γενικότερα στις επιχειρήσεις. Η απόφασή μου λοιπόν να συνταχθώ κι εγώ στο πλευρό του Περιφερειάρχη μας και να μεταπηδήσω από τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης στο δεύτερο και πιο δύσκολο βαθμό είναι όλα τα παραπάνω που σας περιέγραψα σε συνδυασμό με το κοινό μας όραμα, να έχουμε μια Περιφέρεια που μας αξίζει!

 

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε ενεργά με τα κοινά και να θέσετε υποψηφιότητα ως περιφερειακός σύμβουλος;

Όπως γνωρίζετε είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δοξάτου (πρώην Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου), πρώην Πρόεδρος του μορφωτικού, πολιτιστικού και αθλητικού Συλλόγου Καλαμπακίου, κτλ, οπότε όπως καταλάβατε κι εσείς ασχολούμαι πολλά έτη, με αρκετά πράγματα και σε αρκετούς τομείς κι έτσι σκέφτηκα να συνεχίσω τον αγώνα μου για τα πιστεύω μου σε δυσκολότερο «γήπεδο» και να μεταπηδήσω στο δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης …  και ας με κρίνουν οι πολίτες κι εκεί.

 

 

Είστε πρόεδρος ασφαλιστικών καταστημάτων και ενέργειας, οπότε έχετε άμεση πρόσβαση στην έννοια της «προσφοράς». Αυτό πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει στο να παρέχετε τις υπηρεσίες σας ως περιφερειακός σύμβουλος;

Εμείς κι από τη φύση της δουλειάς μας, όπως και πολύ σωστά επισημάνατε, είναι να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον κόσμο και τα προβλήματά του και στις ανάγκες του και να δίνουμε πάντα τη σωστότερη, άμεση και γρήγορη λύση.

 

Τι επιδιώκετε μέσα από την θέση του συμβούλου;

Η επιδίωξη μου είναι να αγωνιστώ πραγματικά με όλες μου τις δυνάμεις για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο μας, για τη Δράμα μας!

 

Μαγικές λύσεις και συνταγές δεν υπάρχουν. Αγώνας μεγάλος χρειάζεται, διεκδίκηση και πολύ δουλειά, κι αυτό το υπόσχομαι, γιατί έτσι έμαθα κι έτσι είμαι.

 

κ. Κρυωνίδη έχετε δηλώσει πως συμμετείχατε ενεργά τους αγώνες του Νομού Δράμας για την βελτίωση του, ενώ δηλώσατε πως συνεχίζετε με τον ίδιο ζήλο να παλεύετε για τις επιχειρήσεις, τους αγρότες αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μιλήστε μας για το έργο σας και τα μελλοντικά σας σχέδια.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα, καλύτερα ας μιλήσουν αυτοί που γνωρίζουν καλά. Να είστε σίγουροι πως ο κόσμος ξέρει, είναι μικρός ο τόπος μας και γνωριζόμαστε όλοι! Θα δείτε πολύ σύντομα και τα μελλοντικά σχέδια και το όραμά μας, λιγάκι υπομονή…

 

 

Ποιο είναι το δικό σας προσωπικό όραμα για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

Μία μεγάλη περιφέρεια που θα είναι πρότυπο όχι μόνο Πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό! Μία περιφέρεια φιλική στις επενδύσεις, στις επιχειρήσεις και γενικότερα στους πολίτες της, μία περιφέρεια μεγάλων έργων και όχι μεγάλων λόγων! Αυτό είναι το όραμά μου για την περιφέρεια!

 

Σχολιάστε μας το έργο της παράταξης «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση». Ποια τα δυνατά της σημεία που πρέπει να τονιστούν;

Χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων όπως το νοσοκομείο της Δράμας, η εκκίνηση του φαλακρού όρους, ο κόμβος που ξεκίνησε στο χώρο της SOFTEX και πολλά πολλά ακόμη έργα, μικρά και μεγάλα, που έχουν γίνει σε όλους τους Δήμους του Νομού μας, που θα πρέπει να γράφουμε ώρες…

 

Δυνατά μας σημεία: αμεσότητα, όραμα αξιοπρέπεια, δουλειά και αλήθειες και μόνο αλήθειες!

 

Πιστεύετε ότι ο κ. Χρήστος Μέτιος, ως Περιφερειάρχης, έχει ανοίξει τους ορίζοντες σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση των δυνατοτήτων και της δυναμικής της Περιφέρειας;

Ο Κ. Χρήστος Μέτιος είναι ο Άνθρωπος που έχει πάει την περιφέρειά μας ψηλά, έχει πολύ ψηλά τον πήχη και στην πενταετία που έρχεται θα τον πάει ακόμη ψηλότερα! Αυτός είναι ο Χρήστος Μέτιος!

 

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, τι θα τους λέγατε; Γιατί να στηρίξουν το πρόσωπο σας και την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση»;

Κλείνοντας θα ήθελα να ζητήσω από τους πολίτες του Νομού μας, να με τιμήσουν με την ψήφο τους και να είναι σίγουροι πως την ψήφο αυτή θα προσπαθήσω να την κάνω εργαλείο πρωτιάς για τον τόπο μας, τον τόπο αυτό που όλοι αγαπάμε!

 

Η Δράμα ψηλά, η Δράμα μπροστά, η Δράμα στο προσκήνιο!