Άδωνις Γεωργιάδης: Υπέρ των εργαζόμενων η ρύθμιση για τους δυο εργοδότες – Σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

Σήμερα θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με την πολυσυζητημένη ρύθμιση που αφορά την απασχόληση σε δύο εργοδότες, σύμφωνα με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Σχετικά με το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας διευκρινίσεις επί του θέματος και υπογραμμίζοντας ότι είναι υπέρ των εργαζόμενων.

 

Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε: «Δίνει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις να δημιουργούν συμβάσεις μηδενικού ωραρίου αλλά με δηλωμένους εργαζόμενους που πρέπει να έχουν ενημερωθεί 24 ώρες πριν και να είναι ασφαλισμένοι ώστε να αποτρέπεται η μαύρη εργασία».

 

«Αφού υπάρχει σύμβαση που ανεβαίνει στην «Εργάνη» όσο χρησιμοποιείται ο εργαζόμενος τόσο θα πληρώνεται», πρόσθεσε. Σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα τόνισε ότι όταν ολοκληρωθεί θα βλέπουμε πόσο θα πληρώνεται ανά λεπτό. «Λέτε η Ευρωπαϊκή Ένωση να προτείνει σκλαβιά;», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας ότι στο νομοσχέδιο ενσωματώνεται η ευρωπαϊκή οδηγία, για την οποία η Ελλάδα δέχτηκε επισημάνσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Έχουμε ήδη καθυστερήσει, είμαστε η τελευταίοι στην ΕΕ, γιατί έπρεπε να βρεθεί τρόπος ένταξης των ρυθμίσεων στο δικό μας Εργατικό Δίκαιο», είπε ο υπουργός.

 

«Σήμερα για να έχεις συμβάσεις με δύο εργοδότες μόνο με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. «Όλοι όσοι το κάνουν παράδειγμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που γίνεται κατά κόρον, το κάνουν παράνομα, γιατί δεν μπορούν να το δηλώσουν άρα υποχρεωτικά είναι μαύρο και ανασφάλιστο. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι νόμιμο, υπό τον όρο ότι δεν θα παραβιάζονται οι 11 ώρες ανάπαυσης που ορίζει η ΕΕ», είπε στη συνέχεια.

 

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε: «Κάτι που όλοι ξέρουμε ότι συμβαίνει, τώρα το κοιτάμε και λέμε ο Γεωργιάδης Τόση φασαρία για να δοθεί νόμιμα το δικαίωμα να αυξήσουν το εισόδημα και να λαμβάνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές τους οι εργαζόμενοι».