Αυστηρό μήνυμα Κικίλια: «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλυτώσετε, θα σας βρούμε…»

Με οργισμένο τόνο και σκληρή γλώσσα μίλησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με τις απόπειρες εμπρησμού.

 

«Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλυτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη»

 

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σε βαρύ κλίμα για τις απόπειρες εμπρησμού. Ο υπουργός με σκληρή γλώσσα και οργισμένο τόνο επισήμανε πως οι ευθύνοντες δεν θα διαφύγουν της σύλληψης.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός είπε αρχικά πως: «Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές», και πρόσθεσε με οργισμένο τόνο πως: «Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού: 8 .13. Περιοχή Αυλώνας Πρώτη προσπάθεια, 8.57, Περιοχή Συκάμινο Αυλώνα τρεις προσπάθειες, 9 .47, Περιοχή Συκάμινο Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες, 10 .51. Βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια 12 .02 Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις. Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό».

 

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά.

 

Τέλος επισήμανε πως: «Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές», ενώ απευθυνόμενος προς του εμπρηστές δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλυτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη»