Αλλαγή ώρας 2022: Θα καταργηθεί από φέτος;

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας απάντησε σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής της ώρας, όπως παραδοσιακά συμβαίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

 

Το θέμα της αλλαγής της ώρας τα τελευταία χρόνια είναι κάτι που συζητάτε έντονα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και συγκεκριμένα αν θα πρέπει η αλλαγή ώρας να καταργηθεί και κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ. να επιλέξει ποια από τις δύο επιλογές θα κρατήσει, ανάλογα με τα συμφέροντα της οικονομίας της.

 

Μάλιστα όταν τέθηκε η σχετική ερώτηση στον υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, εκείνος απάντησε ότι:

 

«Τα έχουμε συζητήσει και σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και τώρα εκπονείται ακόμη μία. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας».

 

Στο άκουσμα της απάντησης του πολλοί θεώρησαν πως και φέτος οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν προς τα πίσω, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Η αλλαγή της ώρας γίνεται την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Έτσι και φέτος τα ξημερώματα στις 30 Οκτωβρίου, στις 4 το πρωί θα πρέπει να ρυθμίσουμε την ώρα, μετακινώντας τους δείκτες μία ώρα πίσω ώστε να οι δείκτες να δείχνουν ξανά 3.