Άνδρας στη Θεσσαλονίκη περιφερόταν με μία κουκουβάγια στο χέρι! (φωτο)

Πώς θα σας φαινόταν εκεί που περπατάτε στον Λευκό Πύργο να βλέπατε έναν άνθρωπο να περιφέρεται με μία κουκουβάγια στο χέρι;

 

Σίγουρα το θέαμα θα σας εντυπωσίαζε και θα προσέλκυε το βλέμμα σας, ωστόσο η είδηση του άνδρα στη Θεσσαλονίκη είναι πιο περίπλοκη καθώς η περιφορά ενός τέτοιου ζώου απαιτεί ειδική άδεια. Μάλιστα πολλές ήταν οι αντιδράσεις που ξέσπασαν στα social media όταν η είδηση έγινε γνωστή.

 

Τι συνέβη

Ένας άνδρας περιφερόταν στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης κρατώντας στο χέρι μία κουκουβάγια «τυτώ», η οποία μάλιστα ήταν  δεμένη με αλυσίδα.

Η είδηση δεν άργησε να πάρει διαστάσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς κάποιος δεν μπορεί να περιφέρει έτσι ένα νυχτόβιο αρπακτικό, ενώ απαιτείται ειδική άδεια και να το έχει προμηθευτεί κανείς είτε από εκτροφέα είτε από το εξωτερικό.Οι φιλοζωικές οργανώσεις ήδη ψάχνουν ποιος μπορεί να είναι ο κάτοχος του πτηνού, ενώ έχει γίνει και καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου.

 

Κουκουβάγια «τυτώ»

  • Είναι γλαυκόμορφο πτηνό της οικογενείας των Τυτονιδών.
  • Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι «Tyto alba» και περιλαμβάνει 32 υποείδη.
  • Δεν είναι κουκουβάγια με την αυστηρή έννοια του όρου, αλλά αποτελεί ένα ιδιαίτερο γλαυκόμορφο πτηνό που ανήκει στην ομάδα των πεπλόγλαυκων.
  • Στην Ελλάδα την συναντάμε σε αγρούς και άλλες ανοικτές περιοχές με διάσπαρτα δένδρα, αγροικίες και παλαιά κτήρια, στάβλους, αχυρώνες και ερείπια.

 

Συστηματική ταξινόμηση

Βασίλειο: Ζώα (Animalia)

Συνομοταξία: Χορδωτά (Chordata)

Ομοταξία: Πτηνά (Aves)

Τάξη:  Γλαυκόμορφα (Strigiformes)

Οικογένεια: Τυτονίδες (Tytonidae)

Υποοικογένεια: Τυτονίνες (Tytoninae)

Γένος:            Τυτώ (Tyto) (Billberg, 1828)

Είδος: T. alba