Απίστευτη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου: «Δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση»

Το θέμα των αμβλώσεων σχολίασε σε εκπομπή ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, με δηλώσεις που άφησαν τους πάντες άναυδους!

 

Το ευαίσθητο θέμα των αμβλώσεων σχολίασε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, εκφράζοντας δημόσια την σκέψη του αλλά και την οπτική του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Συγκεκριμένα ο μητροπολίτης ανέφερε πως τάσσεται κατά των αμβλώσεων, ακόμα και όταν υπάρχει βιασμός, καθώς όπως δήλωσε «δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση».

 

«Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει»

 

Το απίστευτο περιεχόμενο του σχόλιου αυτού όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι επιχείρησαν μάταια να διευκρινίσουν τι σημαίνει βιασμός.

Και καθώς ο μητροπολίτης δεν σταμάτησε, συνέχισε αναφέροντας πως δεν μπορεί να γίνει σύλληψη όταν υπάρχει βιασμός, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τι ήθελε να πει με την τοποθέτησή του αυτή.

Επιπρόσθετα ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, διευκρίνισε πως η Εκκλησία είναι εναντίον και της προφύλαξης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς όπως σημείωσε «ο μοναδικός λόγος να υπάρξει σεξουαλική επαφή είναι η τεκνοποίηση».

 

Το κήρυγμα κατά των αμβλώσεων

Με αφορμή το κήρυγμα κατά των αμβλώσεων που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να έχει ζωή».

 

Τόνισε δε πως για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, για να γίνει άμβλωση θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία και πως το πρόβλημα του εμβρύου θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

 

Πρόσθεσε επίσης: «Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».