Απίστευτο! Προσπάθησαν να μεταφέρουν crystal meth από τη Συρία στην Ιορδανία με drone (!)

Καταρρίφθηκε από τον ιορδανικό στρατό drone που πετούσε επάνω από ιορδανικό έδαφος μεταφέροντας κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.

 

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Petra, την Κυριακή 13 Αυγούστου, ανακοινώθηκε από τον ιορδανικό στρατό πως καταρρίφθηκε drone που πετούσε επάνω από ιορδανικό έδαφος μεταφέροντας κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (crystal meth) προερχόμενο από την γειτονική Συρία.

 

Οι λεπτομέρειες

Σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες καταπολέμησης των ναρκωτικών και την Ουάσινγκτον, η Συρία έχει μεταβληθεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και η Ιορδανία βρίσκεται στην διαδρομή μεταφοράς προς τις χώρες του Κόλπου του συριακής παρασκευής παράγωγου της αμφεταμίνης, που είναι γνωστό ως captagon.

 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, και στο παρελθόν ο στρατός της Ιορδανίας είχε καταρρίψει drones από την Συρία που μετέφεραν ναρκωτικά ή όπλα, χωρίς όμως να έχει κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε crystal meth. Αξιοσημείωτο είναι πως στρατιωτικοί και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας από την Ιορδανία και την Συρία έχουν συναντηθεί για να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της διακίνησης των ναρκωτικών από την Συρία.

 

Η Ιορδανία από πλευράς της αναφέρει ότι δεν έχει διαπιστώσει καμία προσπάθεια καταπολέμησης του εμπορίου ναρκωτικών εκ μέρους των συριακών αρχών, ενώ όσον αφορά τις συριακές αρχές, αυτές δεν έχουν σχολιάσει το περιστατικό.

 

Θέση επί του θέματος πήρε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, ο οποίος αρνήθηκε τον ρόλο της Συρίας στην παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, δηλώνοντας ότι «η καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών είναι προς το συμφέρον τόσο της Συρίας όσο και των άλλων αραβικών χωρών».