Αστυνομικό τεστ ευφυΐας: Πόσο έξυπνα σκέφτεσαι;

Ένας αστυνομικός γρίφος που θα δοκιμάσει την ευφυία και ευστροφία σου! Μια υπόθεση που μόνο όσοι έχουν δείκτη ευφυίας άνω του μέσου όρου μπορούν να λύσουν.

 

Ο γρίφος

Ένας νεαρός άνδρας ζει σε ένα μικρό σπίτι. Η πόρτα έχει πόμολο μέσα κι έξω, και οι μόνοι τρόποι για να μπει κανείς στο σπίτι είναι από την πόρτα ή από ένα από τα πέντε παράθυρα με γυάλινα τζάμια. Αφού βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει κανείς μέσα στο σπίτι, ο άνδρας ένα πρωί άνοιξε την πόρτα κι έφυγε από το σπίτι. Όταν επέστρεψε, τα παράθυρα ήταν κλειστά, τα τζάμια δεν ήταν σπασμένα και η πόρτα δεν είχε παραβιαστεί. Όμως βρήκε μέσα στο σπίτι έναν κλέφτη, ο οποίος δεν είχε κλειδί ούτε παραβίασε την κλειδαριά. Πώς λοιπόν μπήκε στο σπίτι ο κλέφτης;

 

**Έχεις τρία λεπτά να βρεις τη λύση, την οποία ένας πράκτορας του FBI θα έβρισκε μέσα σε τρία δεύτερα.

 

Η λύση του γρίφου

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Ένας έμπειρος πράκτορας θα παρατηρούσε αμέσως μόλις άκουγε την ιστορία του θύματος πως η απάντηση βρίσκεται στη φράση «άνοιξα την πόρτα κι έφυγα από το σπίτι». Ο άνδρας δεν είπε ποτέ πως όταν έφυγε έκλεισε ή κλείδωσε την πόρτα. Από τη στιγμή που δεν υπήρξε παραβίαση, λοιπόν, η πόρτα είτε θα είχε μείνει ανοιχτή είτε δεν θα ήταν κλειδωμένη. Έτσι, αν η πόρτα δεν ήταν ήδη ανοιχτή, ο κλέφτης απλά έβαλε το χέρι του στο πόμολο, την άνοιξε και μπήκε.