Δήλωση Κυρανάκη: «Αποκλειστικά ψηφιακά η μεταβίβαση ακινήτου»

Δηλώσεις έκανε ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης σχετικά με τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

 

Για τις μεταβιβάσεις ακινήτων μίλησε ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δηλώνοντας πως στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η μεταβίβαση ακινήτου να γίνεται αποκλειστικά με ψηφιακές διαδικασίες.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός ο κ. Κυρανάκης ανέφερε πως:

«Σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς και τα υπουργεία στόχος μας είναι η μεταβίβαση ακινήτου να γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά. Θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα», και πρόσθεσε ότι: «στόχος είναι να γίνουν όλα ψηφιακά. Την ώρα που πουλιέται ένα ακίνητο να ‘’κλειδώνει’’ ψηφιακά, ουσιαστικά για όσο διαρκεί συναλλαγή, ώστε να μην μπορεί να διαπραγματευτεί η να πωληθεί κάπου αλλού».

 

Επιπλέον ο υφυπουργός μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι: «Θέλουμε να πάμε και σε ψηφιακή πλατφόρμα συμβολαίων. Χθες είχαμε και εκτενή συνάντηση με την Ένωση Δικαστικών Επιμελητών για να διασυνδέσουμε τη δική τους πλατφόρμα με την πλατφόρμα του Κτηματολογίου για να κάνουν ψηφιακή επίδοση και αυτοί. Σε αυτό ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου».

 

Τέλος οι ουρές στο κτηματολόγιο

Σχετικά και με το θέμα του κτηματολογίου μίλησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, τονίζοντας ότι από Δευτέρα 28 Αυγούστου, δε θα ισχύει η λίστα αναμονής στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών ενώ έκανε λόγο για «τριτοκοσμικό φαινόμενο που λαμβάνει τέλος».

 

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δυστυχώς, ευτυχώς γι’ αυτούς, βγάζουν μεροκάματο σήμερα… Παρουσιάζουμε την πλατφόρμα που θα βγάζεις αριθμό ψηφιακά, θα βλέπεις στο κινητό σου ανά πασά στιγμή ποιος αριθμός εξυπηρετείται, και δε θα χρειάζεται να περιμένεις την ουρά, θα προγραμματίζεις τις δουλειές σου. Το χαρτάκι δε θα αναγνωρίζεται».

 

Τέλος υπογράμμισε ότι: «Δεν ισχύει ότι πρέπει να πας στο κτηματολόγιο για να κάνεις τη δουλειά σου πιο γρήγορα, αντίθετα με την ψηφιακή κατάθεση έχεις προτεραιότητα».