Δυστύχημα στη Λιβύη: Νεκρά πέντε μέλη της ελληνικής αποστολής – Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

Πέντε μέλη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη είναι νεκρά λόγω τροχαίου δυστυχήματος.

 

«Όλη η χώρα πενθεί…Η Πολιτεία θα σταθεί στις οικογένειες των θυμάτων»

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το απόγευμα της Κυριακής στη Λιβύη, πέντε μέλη της ελληνικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα. Οι πέντε σοροί, τρεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών διερμηνέων που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, έφτασαν σήμερα στην Αθήνα περίπου στις 10 το πρωί.

 

Υπενθυμίζεται πως το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά την άφιξη της ελληνικής αποστολής που θα συνέδραμε τις πληγείσες από την κακοκαιρία Ντάνιελ περιοχές, με C-130 στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης.

 

 

Η δήλωση του πρωθυπουργού

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των 5 θυμάτων του τροχαίου.

 

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα», σημείωσε και συνέχισε: «Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους».