Ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης – Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για τους βιασμούς

Ένοχος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης για δυο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται.

 

Μετά από διάσκεψη περίπου τεσσάρων ωρών, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιασμό δυο ανηλίκων ενώ τον αθώωσε , λόγω αμφιβολιών, για την μια περίπτωση βιασμού ανηλίκου και ομόφωνα αθώο για την κατηγορία του βιασμού ενός ενήλικου άνδρα.

 

Σχετικά με την περίπτωση του 16χρονου αγοριού που κατήγγειλε ότι βιάστηκε το 2011, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος. Το δικαστήριο έκρινε επίσης τον κατηγορούμενο αθώο και για την υπόθεση του ενήλικα άνδρα, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο, με τέσσερις ενόρκους να τον απαλλάσσουν λόγω αμφιβολιών.

 

Ο Κωνσταντίνος Κούντριας, εισαγγελέας της έδρας, είχε ήδη εισηγηθεί προς τους δικαστές να καταδικάσουν τον Δημήτρη Λιγνάδη για τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού, ζητώντας την απαλλαγή του μόνο για την υπόθεση του ενήλικα, ο οποίος παρά την απόφαση για βίαιη προσαγωγή του επέλεξε να μην εμφανιστεί στο ακροατήριο του δικαστηρίου για να υποστηρίξει όσα είχε καταγγείλει στις δικαστικές αρχές.

 

Την σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας πήρε η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη η οποία αιτείται την αναγνώριση ελαφρυντικών.