Μέγας κίνδυνος πυρηνικής επίθεσης – Ο Μπάιντεν προειδοποιεί: «Ο Πούτιν δεν αστειεύεται»

Ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε για κίνδυνο πυρηνικής επίθεσης λέγοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν αστειεύεται.

 

Μετά τις απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρούν από ένα μεγάλο τμήμα των περιοχών που κατέλαβαν τους προηγούμενους μήνες στην Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Μπάιντεν εξέφρασε μια προειδοποίηση για κίνδυνο πυρηνικής επίθεσης λέγοντας ότι:

 

«Ο Πούτιν δεν αστειεύεται»

 

Πιο αναλυτικά, το βράδυ της Πέμπτης ο Τζο Μπάιντεν έκρινε ότι για πρώτη φορά μετά την κρίση των πυραύλων στην Κούβα, εν μέσω του ψυχρού πολέμου, οι απειλές της Ρωσίας περί χρήσης πυρηνικών όπλων στην ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία εγείρουν κίνδυνο «αποκάλυψης» για τον κόσμο.

 

Μάλιστα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για τη συγκέντρωση κεφαλαίων ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών, στη Νέα Υόρκη, ο πλανητάρχης δήλωσε: «Για πρώτη φορά μετά την κρίση των πυραύλων στην Κούβα (σ.σ. το 1962) έχουμε την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως εξελίσσονται. Προσπαθούμε να αντιληφθούμε ποια είναι η έξοδος του Πούτιν; Πού αναζητά διέξοδο; Πού θα βρεθεί όταν όχι μόνο χάνει αλλά χάνει σημαντικό μέρος της εξουσίας του;».