Πέθανε η γηραιότερη σκυλίτσα στον κόσμο σε ηλικία 22 ετών!

Πέθανε στις αρχές της εβδομάδας, σε ηλικία 22 ετών, το μακροβιότερο σκυλί στον κόσμο.

 

Η γηραιότερη σκυλίτσα του κόσμου που άκουγε στο όνομα «Πέμπλς» (ράτσας Fox Terrier), όπου κατείχε το ρεκόρ του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο, πέθανε στις αρχές της εβδομάδας σε ηλικία 22 ετών στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

 

Η «Πέμπλς» γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 2000 στο Λονγκ Άιλαντ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ήταν ράτσας Fox Terrier, κι έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. Στη διάρκεια του μακροχρόνιου βίου της, η μικρόσωμη και βάρους μόλις δύο κιλών σκυλίτσα έφερε στον κόσμο 32 κουτάβια.

 

 Το μυστικό μακροζωίας της «Πέμπλς»

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2012, η «Πέμπλς» έτρωγε φαγητό για γάτες, γεγονός το οποίο ίσως και να συνέβαλε στην μακροζωία του.

 

Όπως γνωστοποίησε η ιδιοκτήτρια του, Τζούλι Γκρέγκορι, το μυστικό της μακροβιότητας και της υγείας της Πεμπλς κρύβεται επίσης στην φροντίδα της υγιεινής της, την οποία τηρούσε «με την μεγαλύτερη προσήλωση».

 

Ο μακροβιότερος σκύλος στον κόσμο

Τον Μάιο του 2022 η Πεμπλς ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης ειδικών του Βιβλίου Γκίνες, τον θεσμό που καταγράφει τα ρεκόρ σε όλους τους τομείς.