Μεσσήνη: Δράστης επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε 49χρονη

50χρονος επιτέθηκε στην πρώην σύζυγός του ρίχνοντας καυστικό υγρό στο πρόσωπο της. Η 49χρονή γυναίκα κινδυνεύει να χάσει την όρασή της από το ένα της μάτι, ενώ αντιμετωπίζει και χημικά εγκαύματα στο πρόσωπο.

Μια εγκληματική ενέργεια διεξήχθη την Τετάρτη 10/8 στη Μεσσήνη, όπου άνδρας επιτέθηκε με καυστικό υγρό στην πρώην σύζυγο του. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο 50χρονός άνδρας έστησε καρτέρι έξω από τη δουλειά της άτυχης γυναίκας για να της επιτεθεί.

 

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 10/8, στις 04:00 π.μ., ο θύτης περίμενε την γυναίκα στο σκοτάδι, έξω από το καθαριστήριο όπου εργαζόταν (στην Ανάληψη Μεσσήνης) ώστε να της επιτεθεί.

Ο δράστης, ο οποίος είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του, κρατούσε στο χέρι του ένα πανί ποτισμένο με καυστικό υγρό, ίδιο με αυτό που προκάλεσε τα εγκαύματα στη 49χρονη, και επιχείρησε να της κλείσει το στόμα για να μη φωνάξει. Το θύμα πρόβαλε αντίσταση, ωστόσο ο θύτης κατάφερε να της ρίξει το υγρό στο πρόσωπο και να εξαφανιστεί.

 

 

 

 

Η αναζήτηση και η σύλληψη του δράστη

Το περιβάλλον της άτυχης γυναίκας αναζήτησε από την πρώτη στιγμή τον δράστη, ωστόσο στη συνέχεια ανακοινώθηκε πως συνελήφθη ένας 50χρονος, ο οποίος θεωρείται ότι είναι εκείνος που παραφύλαγε στο σκοτάδι.

Οι αρμόδιες Αρχές αφού απέκλεισαν το ενδεχόμενο της ληστείας ή την ύπαρξη εργασιακών διαφορών, θεώρησαν πως τα κίνητρα της επίθεσης ήταν προσωπικά. Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα και ο θύτης φαίνεται πως είχαν οικονομικές διαφορές.

 

Ο 50χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σε εισαγγελέα, για να του απαγγελθούν κατηγορίες και στη συνέχεια στον ανακριτή για να απολογηθεί για την πράξη του.

 

Η κατάσταση του θύματος

Αν και η σύσταση του καυστικού υγρού δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο ήταν αρκετά καυστικό για να προκαλέσει χημικό εγκαύματα στο πρόσωπο, ενώ το θύμα κινδυνεύει να χάσει και την όραση από το ένα μάτι.

Η 49χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική, και αναμένονται οι εξελίξεις για να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επιθέσεως αλλά και η κατάσταση της υγείας της.