Σε εξέλιξη η φωτιά στη Θάσο – Εκκενώθηκε ο οικισμός Κοίνυρα

Μαίνεται η φωτιά στο νησί της Θάσου, καίγοντας πυκνή δασική περιοχή. Στη δύσβατη περιοχή που εξελίσσεται η πύρινη λαίλαπα επιχειρούν κατάσβεση ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

 

Φωτιά ξέσπασε στο νησί της Θάσου την Τετάρτη (10/8) στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου, και πιο συγκεκριμένα σε δασική έκταση κοντά στις κατασκηνώσεις η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα.

Η φωτιά έχει ήδη κάψει δασική περιοχή και συνεχίζει την καταστροφική πορεία της χωρίς όμως να απειλεί σπίτια, ενώ και οι κατασκηνώσεις είναι κλειστές σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή επιχειρούν κατάσβεση ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, χωρίς να σταματήσουν στη διάρκεια της νύχτας. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν μάλιστα σημαντικά, με μεγάλο κομβόι από οχήματα που έφτασε από την Καβάλα μέσω της Κεραμωτής, ενώ με το πρώτο φως της μέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα.

Η Πολιτική Προστασία τις πρώτες πρωινές ώρες έστειλε μήνυμα από το 112 προς τους πολίτες που βρίσκονται στην εκεί περιοχή, για εκκένωση από τα Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δύο εθελοντές τραυματίστηκαν εχθές κατά την προσπάθεια διάνοιξης ζωνών, από πτώση κλαδιών. Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας του νησιού για τις Πρώτες Βοήθειες και είναι καλά στην υγεία τους.

 

Ύστερα από την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων (που συνέβη τη διάρκεια της νύχτας) στο σημείο επιχειρούν πλέον 102 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας και συγκεκριμένα:

  • Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα καθώς και,
  • Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

 

Με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια μέσα επιχειρούν κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς. Σχετικά με το κομμάτι της αεροπυρόσβεσης έχουν κινητοποιηθεί 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.