Μήνυμα του 112 για εκκένωση στη Φυλή – Εκκενώνεται η Μονή Κλειστών

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η φωτιά που ξέσπασε, το μεσημέρι της Τρίτης, στη Φυλή. Ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ κατευθύνεται στη Μονή Κλειστών για να βοηθήσουν στην εκκένωση της.

 

Το μεσημέρι της Τρίτης 22/8 ξέσπασε και νέα εστία φωτιάς, αυτή τη φορά στη Φυλή. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η φωτιά φαίνεται να έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις με το 112 να ηχεί και να δίνει εντολή για εκκένωση των κατοίκων, την ώρα που οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τα σπίτια.

 

Όπως αναφέρει το μήνυμα 112: «Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

 

Την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή περιέγραψε και η δημοσιογραφική ομάδα του σταθμού OPEN, όπου μετέδωσε πως η φωτιά είναι κοντά στις ταβέρνες της περιοχής και οι κάτοικοι έχουν βγει πανικόβλητοι στους δρόμους.

 

Συναγερμός για τις μοναχές στη Μονή Κλειστών

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο OPEN ο Φοίβος Παπαδάκης, συναγερμός έχει σημάνει για τις μοναχές στη Μονή Κλειστών καθώς βρίσκονται ακόμα μέσα στο μοναστήρι. Ήδη η περιοχή περιμετρικά τυλίγεται στις φλόγες, ενώ οι Αρχές σπεύδουν στο σημείο για να βοηθήσουν στην εκκένωση της Μονής.

 

Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, κ. Βασίλη Βαθρακογιάννη, στη Μονή οδεύει ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που θα συμβάλλει στο να εκκενωθεί. Μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε στο OPEN μίλησε για μια πολύ δύσκολη κατάσταση, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει εκκένωση και άλλων περιοχών αν αυτό χρειαστεί.

 

Την πύρινη λαίλαπα προσπαθούν να δαμάσουν και να κατασβέσουν 56 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.