Εικόνες αποκάλυψης στον Έβρο – Εκκενώνονται 9 οικισμοί

Ανεξέλεγκτες είναι οι  γλώσσες της φωτιάς στον Έβρο που καταπίνουν δασικές εκτάσεις και οικισμούς, σκορπώντας τον τρόμο στους ανθρώπους και στα ζώα. Τεράστια η οικολογική καταστροφή!

 

Δοκιμάζεται για ακόμη μια ημέρα ο Έβρος, με τα πύρινα μέτωπα να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Η πύρινη λαίλαπα είναι εκτός ελέγχουν και μηνύματα από το 112 ηχούν για να εκκενωθούν και νέοι οικισμοί, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά τα σπίτια.

Συγκεκριμένα, με δύο μηνύματα από το 112 εκκενώθηκαν την ίδια στιγμή εννέα οικισμοί με εντολή για κατεύθυνση των πολιτών προς την Κομοτηνή. Ειδικότερα το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας αφορά τους οικισμούς: Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα.

 

Τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς στον Έβρο

Συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη. Να σημειωθεί πως οι ιδιαίτερες πυρομετεωρολογικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυροσβεστικών δυνάμεων από το πρωί του Σαββάτου.

 

Στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος στα σημεία επιχειρούν:

  • 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα,
  • Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ,
  • Εθελοντές πυροσβέστες καθώς και,
  • Υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης:

  • 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και,
  • 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

 

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης.

Η διακοπή οφείλεται στις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.