Νέες αποκαλύψεις – Τι είπε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα στον πυροσβέστη που προσπάθησε να τη σώσει

Συμπληρώνονται σχεδόν 25 χρόνια από το  μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε της ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μίας από τις πιο αγαπημένες φυσιογνωμίες της βασιλικής οικογένειας.

 

Στις 31 Αυγούστου κλείνουν 25 χρόνια από το φοβερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνα ή αλλιώς «πριγκίπισσας του λαού», όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν τα μέσα της εποχής.

Το αυτοκίνητο στο οποίο μετέβαινε η πριγκίπισσα μετά την σφοδρή πρόσκρουση στην 13η τσιμεντένια κολόνα στήριξη της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι, είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί η Νταϊάνα και να σπεύσουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να απεγκλωβίσουν το σώμα της σοβαράς τραυματισμένης 36χρονης πριγκίπισσας.

Ένας εκ των ανδρών της πυροσβεστικής ήταν και ο πυροσβέστης, Χαβιέρ Γκούμερλον. Σύμφωνα με τη Mirror, ο Γκούμερλον θυμάται τα τελευταία λόγια της λαμπρής πριγκίπισσας της Ουαλίας, καθώς και τις πρώτες βοήθειες που της παρείχε ώστε να την κρατήσει στη ζωή.

 

Τι αποκάλυψε ο πυροσβέστης

Όπως ο ίδιος αναφέρει, στην αρχή δεν κατάλαβε ποια γυναίκα ήταν μπροστά του. Ωστόσο ο ίδιος περιέγραψε την αντίδρασή του όταν αντιλήφθηκε ότι η ξανθιά γυναίκα που κλήθηκε να σώσει, ήταν η πριγκίπισσα. Συγκεκριμένα είπε:

«Δεν το πίστευα. Είχε ανοιχτά τα μάτια της στην αρχή και είχε τις αισθήσεις της». 

Ο Γκούμερλον ανέφερε επίσης πως πριν τη βγάλουν από το αυτοκίνητο, εκείνος της κρατούσε το χέρι και προσπάθησε να την παρηγορήσει και να την κρατήσει ψύχραιμη.

Σχετικά με τα λόγια της εκλιπούσης πριγκίπισσας ο Γκούμερλον ανέφερε: «Μου είπε “Θεέ μου τι έγινε;” και λίγο αργότερα υπέστη ανακοπή».

Μεταξύ των άλλων είπε επίσης: «Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Ήταν φυσικά μια ανακούφιση γιατί, ήθελα να της σώσω τη ζωή και αυτό νόμιζα ότι το είχα κάνει.

Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε. Από όσο ήξερα όταν ήταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα να ζήσει. Αλλά έμαθα αργότερα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ αναστατωμένη.

Ξέρω πια, ότι υπήρξαν σοβαροί εσωτερικοί τραυματισμοί, αλλά όλο το επεισόδιο είναι ακόμα πολύ έντονο στο μυαλό μου. Και η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς θα μείνει για πάντα μαζί μου».

Τέλος είπε: «Τότε δεν είχα ιδέα ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μόνο όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο ένας από τους άνδρες του ασθενοφόρου μου είπε ότι ήταν αυτή».