Νίκος Παππάς: «Δεν αισθάνομαι καμία απειλή από την υποψηφιότητα του Κασσελάκη»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τις υποψηφιότητες να προκαλούν πολιτικά σχόλια.

 

Μάλιστα ο κ. Νίκος Παππάς εν όψη των επερχόμενων εκλογών που θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως το ενδιαφέρον αναθερμαίνεται και εκτιμά πως η συμμετοχή θα είναι σοβαρή. Συγκεκριμένα δήλωσε πως:

 

«Έχουν ξεδιπλωθεί οι περισσότερες ατζέντες, υπάρχουν κενά βεβαίως που πρέπει να προσδιοριστούν»

 

Ο ίδιος μιλώντας σε εκπομπή του Mega, ανέφερε πως δεν αισθάνεται απειλή από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ τόνισε πως «οι νέες υποψηφιότητες μπορούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των πολιτών και να τους ενθαρρύνει να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

 

Τόνισε δε πως: «Πρέπει να διαφυλάξουμε τη στρατηγική μας, που λέει ότι είμαστε κόμμα αριστερής δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Υπάρχουν απόψεις που λένε ότι πρέπει να μείνουμε ριζοσπαστική αριστερά και άλλες απόψεις – που διαφωνώ βαθιά – που λένε ότι αυτές οι έννοιες δεν έχουν νόημα να τις χρησιμοποιούμε».

 

Σχετικά με την υποψηφιότητα Κασσελάκη σχολίασε πως: «ο καθένας έχει δικαίωμα να κριθεί για την πορεία του και την ατζέντα του».

 

 

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Αναφερόμενος τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανακατευτεί στην εκλογική διαδικασία, είπε πως: «Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία επιλογή που δεν άφησε περιθώριο παρερμηνειών με τη στάση του».

 

«Έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει το πως θα διαφυλάξει αυτό που υποσχέθηκε από την πρώτη στιγμή. Είπε ότι θα είναι ουδέτερος. Είναι ο de facto εγγυητής της ενότητας», συμπλήρωσε.

 

Ιδιαίτερα, τόνισε πως: «Οποιοσδήποτε βγει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του θα παραμείνουν ενωμένα και θα εργαστούν πάνω στη σχέση τους με τον λαό και τις προσδοκίες του».

 

Σχόλιο για τα λεγόμενα της Έφης Αχτσιόγλου

Αναφερόμενος στη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου περί τοξικής αρρενωπότητας κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

 

«Έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον, και στις συκοφαντίες, και στα περιστατικά σεξισμού, ομοφοβίας ή ακόμα περισσότερο φυσικής βίας. Εδώ πρέπει να τραβηχτεί μία καθαρή γραμμή».

 

Τέλος, ανέφερε πως δεν συμφωνεί με την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και κάλεσε τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν με τη ψήφο τους στις εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου.