Στον Έβρο ο Μητσοτάκης την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου – Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Στον Έβρο αναμένεται να μεταβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.

 

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στον Έβρο και στις πληγείσες από την πύρινη λαίλαπα περιοχές αναμένεται να μεταβεί ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, την προσεχή Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να γίνει η πλήρης αποτίμηση και καταγραφή του μεγέθους των εκτάσεων που καταστράφηκαν λόγω των πυρκαγιών.

 

Ο κ. Μαρινάκης μεταξύ των άλλων ανακοίνωσε πως: «Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Έβρο προκειμένου να γίνει η πλήρης αποτίμηση και καταγραφή του μεγέθους των εκτάσεων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και με βασικό στόχο την άμεση υλοποίηση των όσων έχουν εξαγγελθεί για την αποκατάσταση των πληγέντων και του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της περιοχής».

 

 

Παράλληλα, αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα βρεθεί στην Άγκυρα προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του σε συνέχεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

 

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως: «Οι δύο Υπουργοί θα εστιάσουν κατά τις συνομιλίες τους σε ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και τις περιφερειακές εξελίξεις. Επιπλέον, θα συζητηθεί η προετοιμασία της σχεδιαζόμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά και η διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας που προγραμματίζεται για το τέλος του έτους στη Θεσσαλονίκη».