Συναγερμός στο νοσοκομείο Βόλου: Πλημμύρισε η πτέρυγα για τις χημειοθεραπείες – «Στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες…»

Πολλά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, με την πόλη του Βόλου να αντιμετωπίζει ήδη σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα.

 

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, προκάλεσε σοβαρά πλημμυρικά επεισόδια στο νοσοκομείο του Βόλου, με την κατάσταση να είναι απελπιστική! Σύμφωνα με πληροφορίες ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το τμήμα χημειοθεραπείας του νοσοκομείου. Μάλιστα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, πλημμύρησε το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν σήμερα οι 18 προγραμματισμένες θεραπείες.

 

Δηλώσεις για την κατάσταση έκανε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός, ο οποίος ανέφερε μεταξύ των άλλων πως: «Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά». Πρόσθεσε επίσης πως: «Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά».

 

 

«Φανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη».

 

Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι θεραπείες που αναβλήθηκαν

Σχετικά με τις αναβληθείσες 18 θεραπείες, αυτές θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά, σύμφωνα με το νοσοκομείο, με το εφεδρικό μηχάνημα που υπάρχει στην μονάδα, η ο οποία αποκτήθηκε από δωρεά του ΔΟΜ διεθνής οργανισμός μετανάστευσης.