Μητσοτάκης για κακοκαιρία Daniel: «Ακραίο καιρικό φαινόμενο – Κάνω έκκληση οι πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες»

Δηλώσεις έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη κακοκαιρία Daniel, τονίζοντας πως οι πολίτες θα πρέπει να υπακούουν στις οδηγίες.

 

Εν όψη της κακοκαιρίας Daniel έκανε δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επιπλέον μέσω του λόγου του έκανε έκκληση στο να υπακούουν (οι πολίτες) στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την ασφάλεια τους. Μεταξύ των άλλων δήλωσε:

 

«Έχουμε ένα τελείως ακραίο καιρικό φαινόμενο που εστιάζεται στη Μαγνησία και το Βόλο και κάνω έκκληση στους πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας»

 

 

Τι είπε ο πρωθυπουργός για την κακοκαιρία Daniel στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Κυρία πρόεδρε το φετινό καλοκαίρι μας τίμησε τις δύο όψεις του Ιανού. Από τη μία πολύ καλή τουριστική περίοδος από την άλλη όμως ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι από πλευράς κρίσεων που αφορούν την πολιτική προστασία με πολύ δύσκολες πυρκαγιές η χάδια η πυρκαγιά στον Έβρο ήταν μεγαλύτερη καταγεγραμμένη που είχαμε στην πατρίδα μας και την Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια. Και σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα τελείως ακραίο φαινόμενο που τώρα είναι έντονα στη Μαγνησία και στο Βόλο και σε ολόκληρη την Θεσσαλία και κάνω έκκληση πολίτες να υπακούουν στις εντολές της πολιτικής προστασίας αν η πολιτική προστασία τους ενθαρρύνει να μείνω στο σπίτι τους αυτό πρέπει να κάνουν.

 

Βέβαια ακραία φαινόμενα δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα είδαμε και τις πλημμύρες στην Ισπανία πριν από λίγες ημέρες και το λέω αυτό διότι η κλιματική κρίση δεν είναι κάτι που αφορά το μέλλον αλλά το παρόν είναι εδώ δε χρειάζεται επιστήμη για να το επιβεβαιώσει το επιβεβαιώνει η ίδια η ζωή.

 

Γι’ αυτό και το κράτος σε όλες τις εκφάνσεις μαζί με τη συνεργασία των πολιτών πρέπει να γίνεται όλο και πιο ανθεκτικό.

 

Είναι σαφές ότι δεν τα καταφέραμε όσο καλά θα θέλαμε και θα στρέψουμε το βλέμμα στην αποκατάσταση των πληγέντων και θα βρεθώ την Παρασκευή στον Έβρο να εξαγγείλω άμεσα μέτρα στήριξης αλλά και άμεσα μέτρα αποκατάστασης για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος ώστε να δώσουμε στη φύση τη δυνατότητα να αναγεννηθεί και ταυτόχρονα βέβαια να ξεκινήσουμε και πάλι τον σχεδιασμό για ένα κράτος το οποίο θα είναι ολοένα και πιο ανθεκτικό. Απαιτείται συστράτευση της κοινωνίας και του κράτους όλα τα επίπεδα. Διότι πια τα ανέμελα καλοκαίρια έτσι όπως τα ξέραμε η όπως υπήρχαν στο υποσυνείδητό μας θα πάψουν να υπάρχουν και τα καλοκαίρια από δω και στο εξής θα είναι ολοένα και πιο δύσκολα».