Ο Έλληνας σεφ της Βασίλισσας Ελισάβετ μιλά για τη στιγμή που τους ειδοποίησε το Παλάτι

 Ο Νίκος Κουλούσιας, σεφ της Βασίλισσας Ελισάβετ, μίλησε σε πρωινή εκπομπή για την στιγμή που το παλάτι του ειδοποίησε αλλά και τι ακολούθησε έπειτα.

 

Ο Ελληνικής καταγωγής σεφ της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, Νίκος Κουλούσιας, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, «Happy Day», λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της είδησης του θανάτου της 96χρονης μονάρχη.

 

Ο ίδιος αποκάλυψε για το πως το παλάτι τους ειδοποίησε για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ μίλησε για το τι ακολούθησε έπειτα.

 

Η ειδοποίηση του παλατιού

Σχετικά με την ανακοίνωση του θανάτου ο σεφ ανέφερε: «Πώς μα το ανακοίνωσαν; Αρχικά λάβαμε την είδηση πολύ νωρίτερα από την δημοσιοποίηση που έκανε το ίδιο το Παλάτι. Είχαν πει ότι πρέπει να έχουμε έτοιμη τη μαύρη μας στολή».

 

Οι προτιμήσεις της βασίλισσας στο φαγητό

Σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις που είχε η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ο κ. Κουλούσιας δήλωσε: «Ήμασταν ελεύθεροι να δημιουργήσουμε οτιδήποτε είχε σχέση με γλυκό. Απαγορεύονταν αυστηρά ρύζι, μακαρόνια και πατάτες. Από εκεί και πέρα ήμασταν ελεύθεροι να κάνουμε οτιδήποτε θέλουμε αρκεί να ήταν γραμμένο στα γαλλικά.

 

Όλα τα μηνύματα έπρεπε να είναι με γαλλικές-αυστριακές συνταγές και έπρεπε να ήταν μαγειρεμένα εποχιακά. Δεν μπορούσαμε να βάλουμε δηλαδή κεράσια και φράουλες τον χειμώνα. Έπρεπε οτιδήποτε μαγειρεύουμε να έχουμε άμεση επαφή με τις βασιλικές φάρμες και να ενημερωνόμαστε τι έχουν αυτή τη στιγμή και από εκεί και έπειτα το προμηθευόμασταν και το φτιάχναμε.

 

Αγαπούσε πάρα πολύ το πρωί τον τόνο με φρεσκοκομμένο αγγουράκι. Το μεσημέρι ήθελε κάτι πάρα πολύ ελαφρύ ως ενδιάμεσο, όπως για παράδειγμα από σολομό Σκωτίας, καραβίδας, σπαράγγια. Για βραδινό ήταν δύο φέτες του τοστ χωρίς κόρα και μαρμελάδα σύκο. Δεν της άρεσε καθόλου να μαγειρεύουμε με σκόρδο».