Περιοδεία Ανδρουλάκη στην Εύβοια: «Δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτός ο τόπος»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης- Αγ. Άννας, ολοκληρώνοντας έτσι την περιοδεία του στην Βόρεια Εύβοια.

Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη και τους φορείς της περιοχής, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων και θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα (που προέκυψαν από την καταστροφή) τους κοινοβουλευτικά.

 

«Δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτός ο τόπος»

 

Μεταξύ των άλλων ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτός ο τόπος. Οφείλουμε να υπογραμμίζουμε την πολύ μεγάλη ανάγκη ολοκλήρωσης του αντισταθμιστικού έργου, που είναι το οδικό δίκτυο. Να είναι σε προτεραιότητα καθώς θα συντελέσει αποφασιστικά στις όποιες επενδύσεις και στη ροή ταξιδιωτών προς τη Βόρεια Εύβοια με ευκολότερο τρόπο».

Μάλιστα φέρνοντας ως παράδειγμα την ιδιαίτερη και σεισμόπληκτη πατρίδα του, το Αρκαλοχώρι, επισήμανε τα εμπόδια που συχνά δημιουργούνται στους πληγέντες λόγω της γραφειοκρατίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσχέρειες στην ανακατασκευή κατοικιών λόγω των ανατιμήσεων σε οικοδομικά υλικά, που υπερβαίνουν τις αποζημιώσεις.

 

Επισήμανε δε: «Βασικό στοιχείο είναι να υπάρξει προσαρμογή του τιμοκαταλόγου βάσει των ανατιμήσεων ώστε να υπάρχουν άλλα οικονομικά δεδομένα και να μπορούν οι άνθρωποι παρά την ακρίβεια να ανακατασκευάσουν τα σπίτια τους».

Επιπρόσθετα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι σε βάθος χρόνου η σύνδεση αγροδιατροφής και τουρισμού θα μπορούν να δώσουν στην περιοχή αναπτυξιακή πνοή με καλές θέσεις δουλειάς, ώστε τα προβλήματα που δημιούργησε αυτή η πολύ μεγάλη περιπέτεια με ευθύνη του κεντρικού κράτους να αναχαιτιστούν.

 

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, κ. Τσαπουρνιώτης. επισήμανε το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η περιοχή δηλώνοντας: «370.000 στρέμματα κατεστραμμένα. Πάνω από 30 κοινότητες και οικισμοί που κάηκαν. 900 ακίνητα εκ των οποίων τα 300 ολοσχερώς και έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα, άλλα 300 κίτρινα και 300 με μικρότερες ζημιές. Σήμερα που μιλάμε, δεν έχει ανακατασκευαστεί ούτε ένα».