Πλεύρης: Ο Τσίπρας «έσπασε» την καραντίνα και πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να φορά μάσκα προστασίας

Σε αρένα μετατράπηκε το πολιτικό σκηνικό μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, κατά του προέδρου του κόμματος της αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα.

 

Εντάσεις και πολιτικές «εκρήξεις» πυροδοτήθηκαν μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και του κόμματος της αντιπολίτευσης, ύστερα από δηλώσεις του υπουργού Υγείας σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος το βράδυ της Κυριακής «έσπασε» την καραντίνα και πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη 48η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώ τέσσερις ημέρες πριν είχε διαγνωστεί με κορονοϊό.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Τρίτης εμφανίστηκε στο κανάλι OPEN, δηλώνοντας ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να παραμείνει πέντε ημέρες σε απομόνωση και να κυκλοφορεί με μάσκα για τις επόμενες πέντε ημέρες. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να τονίσει το γεγονός της «άγνοιας των οδηγιών του ΕΟΔΥ» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ζητά αυστηρότερα μέτρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαγνώστηκε με κορονοϊό στις 20 Ιουλίου, κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος στο παρελθόν νόσησε ξανά.

Επιπρόσθετα ο κ. Τσίπρας το πρωί της Κυριακής (λίγες ώρες πριν παρευρεθεί στο Πολιτικό Μέγαρο) είχε μεταβεί και για αυτοψία στις καμένες εκτάσεις της Παλλήνης.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη η αντιπολίτευση έσπευσε να δώσει απαντήσεις και να τοποθετηθεί επί του θέματος, εν μέσω του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρενέβη ζωντανά στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ. Όπως είπε ο ίδιος, αναμένει από τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη, καθώς είτε αγνοεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είτε «επέλεξε να λειτουργήσει σαν ακροδεξιό τρολ». Μάλιστα, ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δημοσιοποιήσει το αρνητικό PCR του Αλέξη Τσίπρα, όπως και έγινε λίγο πριν τις 10:00 με το PCR να δημοσιεύεται ζωντανά στο OΡEN.

Ο Θάνος Πλεύρης επιμένοντας στο θέμα, επανήλθε με ανάρτησή του στο Twitter δημοσιεύοντας απόσπασμα από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Για όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για 5 ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ».