Προεδρία ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας μάλιστα δηλώσεις για το πως οραματίζεται τον “νέο ΣΥΡΙΖΑ”.

 

Την υποψηφιότητα του για τις επερχόμενες εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας μάλιστα μια μακροσκελή δήλωση, ενώ δε παρέλειψε να γνωστοποιήσει το πως ο ίδιος οραματίζεται τον “νέο ΣΥΡΙΖΑ”. Μεταξύ άλλων δήλωσε:

 

«Χρειαζόμαστε ένα σοκ επανίδρυσης των οργανώσεων και των δομών μας», και πρόσθεσε: «Έχω σκοπό να φροντίσω αυτή τη διαδικασία με μεράκι και πρωτοτυπία».

 

Σχετικά με το πως οραματίζεται τον “νέο ΣΥΡΙΖΑ”» ανέφερε : «Η νέα, συλλογική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα μεριμνά έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να ριζώσει παντού και πραγματικά. Θα βρούμε τρόπο να μετρήσουμε αυτή τη διαδικασία, να θέσουμε σε μία ωραία συναγωνιστική άμιλλα τις οργανώσεις μας. Αυτό το επίπεδο της πολιτικής είναι σπουδαίο, έτσι ώστε να θεμελιωθεί και το προγραμματικό πεδίο.

 

Πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προγραμματικό λόγο χωρίς οι απαντήσεις του να αρέσουν σε όλους. Κι αυτό το πρόγραμμα θα προκύπτει από τις ανάγκες των ανθρώπων που θα είμαστε ικανοί και ικανές να τις κατανοήσουμε. Αντιπολιτευτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ρεαλιστική, προταγματική και δομική αντιπολίτευση.

 

Δομική αντιπολίτευση με την έννοια ότι η Αριστερά αντιπαρατίθεται στη Δεξιά ισότιμα και στιβαρά στα μεγάλα ζητήματα. Θα αντιπολιτευτούμε με συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις. Θα παρακινούμε την κοινωνία να μας βοηθά στη συγκρότηση αυτών μας των προτάσεων. Και, τέλος θα έχουμε πρόνοια έτσι ώστε όλα όσα λέμε να είναι εφαρμόσιμα και προσδιορισμένα χρονικά».