Χαοτικές εικόνες από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης – Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν την δυτική και κεντρική Γερμανία

Στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η δυτική και κεντρική Γερμανία. Οι έντονες καταιγίδες έπληξαν σφοδρά τις εκεί περιοχές, ενώ προκλήθηκαν και έντονα πλημμυρικά επεισόδια τα οποία προκάλεσαν αναστάτωση ακόμη και στην εναέρια κυκλοφορία της Φρανκφούρτης.

 

Σοβαρά πλημμυρικά επεισόδια σε δρόμους, χώρους στάθμευσης και υπόγεια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη δυτική και κεντρική Γερμανία, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στις εκεί περιοχές. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι έντονες καταιγίδες προκάλεσαν αναστάτωση ακόμη και στην εναέρια κυκλοφορία της Φρανκφούρτης.

 

 

 

Για το συμβάν έκανε δηλώσεις ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης λέγοντας:

«Οι σφοδρές καταιγίδες στην περιφέρεια του Ρήνου και του Μάιν, στη Φρανκφούρτη, προκάλεσαν καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων. Είκοσι τρία αεροπλάνα χρειάσθηκε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

 

Η κατάσταση αναμένεται πιθανόν να σταθεροποιηθεί στη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν ακόμη επιβάτες που πρέπει να επιβιβαστούν σε άλλη πτήση απ’ αυτή που είχαν προβλέψει.

 

Συνολικά ματαιώθηκαν 90 πτήσεις, 34 αεροπλάνα δεν κατάφεραν να απογειωθούν πριν τα μεσάνυχτα (σ.σ.: δηλαδή πριν από την ώρα μετά την οποία απαγορεύονται οι νυκτερινές πτήσεις)».

 

Τέλος, ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στους επιβάτες των πτήσεων που δεν μπόρεσαν να απογειωθούν, λέγοντας πως «πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο, είτε σε ξενοδοχείο είτε στις μερικές εκατοντάδες ράντζα που εγκαταστάθηκαν για τον λόγο αυτό».

 

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και αποκλεισμένα οχήματα

Ανάλογες χαοτικές εικόνες επικράτησαν και στην υπόλοιπη κεντρική και δυτική Γερμανία, λόγω των έντονων καταιγίδων, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν δεκάδες δρόμοι και οχήματα εξαιτίας της έντονης νεροποντής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των πυροσβεστών, στο Γκελσενκίρχεν, πόλη στο Ρουρ, στη δυτική Γερμανία, το νερό έφθασε σε ορισμένους δρόμους το ένα μέτρο. Οι διασώστες συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις επιχειρήσεις για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Στις περισσότερο πληγείσες περιοχές αυτής της πόλης των άνω των 250.000 κατοίκων πολλά δένδρα έπεσαν πάνω σε οχήματα και οι δρόμοι σε μερικά σημεία μπορούσαν να διανυθούν μόνο με φουσκωτά σκάφη.