Άγιος Γεώργιος Μεθάνων: Το παραθαλάσσιο γραφικό χωριουδάκι που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό

Ο Άγιος Γεώργιος και είναι ένας μικρός, γραφικός ψαρότοπος στα βορειοανατολικά της χερσονήσου των Μεθάνων, με υψόμετρο 20 μέτρα. Συγκεκριμένα βρίσκεται Β. από τη πόλη των Μεθάνων σε απόσταση 10 χλμ., 3 χλμ. ΒΑ. από την Κουνουπίτσα και είναι το επίνειό της.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 75 κατοίκους, ενώ στην «αγκαλιά» του χωριού υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και κέντρα εστίασης, στα οποία οι τουρίστες μπορούν να φιλοξενηθούν και να απολαύσουν την ομορφιά του τόπου.

 

Το χωριό είναι ένας μικρός παράδεισος που συνδυάζει την ομορφιά και την γαλήνη, ενώ διαθέτει και ιστορικά αξιοθέατα όπως: το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Σωτήρα κτισμένο τον 10ο αιώνα καθώς και τις εκκλησίες Άγιος Γεώργιος και Μεταμόρφωση του 18ου.

 

Το «μυστικό» που κρύβει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το κυρίαρχο στοιχείο του Αγίου Γεωργίου είναι η ομορφιά του τοπίου και η γαλήνη που αναδύεται από το περιβάλλον, ενώ εντυπωσιακά είναι και τα κρυστάλλινα νερά του μέσα στα οποία κρύβεται ένα μικρό «μυστικό» που χρονολογείται από την εποχή του Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Πρόκειται για ένα τσιμεντένιο πλοίο γερμανικής κατασκευής και μήκους 45 μέτρων, το οποίο την περίοδο της κατοχής προσάραξε στα αβαθή του λιμανιού, ακριβώς μπροστά στο χωριό. Το ενδιαφέρον είναι πως μπορεί κανείς να το προσεγγίσει τόσο κολυμπώντας, όσο και περπατώντας, μιας και έκτοτε αποτελεί το τελικό κομμάτι του λιμενοβραχίονα.