Υγραέριο 7,2 τόνων τυλίχθηκε στις φλόγες – Σε επιφυλακή οι Αρχές για το ενδεχόμενο διαρροής

Έντονη ανησυχία προκάλεσε η φωτιά η οποία τύλιξε ένα βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο 7,2 τόνων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

 

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 17/8 ένα βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο 7,2 τόνων, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των Αρχών. Το συμβάν συνέβη στο 45,7 χιλιόμετρο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

 

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές – Φόβος για διαρροή του υγροποιημένου αερίου

Στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου επί του 45,7 χιλιομέτρου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, έσπευσαν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα προκειμένου να σβήσουν την φωτιά. Να σημειωθεί πως ο οδηγός του βυτιοφόρου κατάφερε να εγκαταλείψει και να απομακρυνθεί από το όχημα, και είναι καλά στην υγεία του. Όσον αφορά την εξέλιξη της φωτιάς, και σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής που επικαλείται η ΕΡΤ, υπογραμμίζεται ότι η φωτιά έχει κατασβεστεί αλλά παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο διαρροής του υγροποιημένου αερίου που μετέφερε το βυτιοφόρο.

 

Μετά την κατάσβεση θα ακολουθήσει η διαδικασία ψύξης λόγω του θερμικού φορτίου.

 

Διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω της φωτιάς αλλά και για την ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών, διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου τόσο στην Νέα όσο και στην Παλαιά, και συγκεκριμένα: Από το 42ο χλμ. στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 50,5ο χλμ. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.

 

Γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς έξοδο Κινέτας.

 

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.