Σε εξέλιξη η επιχείρηση στο Καϊβάνο κατά της Καμόρα – Συμμετέχουν εκατοντάδες αστυνομικοί και ο στρατός

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Καϊβάνο της Κάτω Ιταλίας, λίγο έξω από τη Νάπολη, προκειμένου να πληγεί η τοπική μαφία που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.

 

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση λαμβάνει χώρα στο Καϊβάνο της Κάτω Ιταλίας, λίγο έξω από τη Νάπολη, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 400 αστυνομικοί. Στόχος της επιχείρησης είναι να πληγεί η τοπική μαφία Καμόρα, η οποία ελέγχει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών τεραστίων διαστάσεων.

 

Ποια είναι η Καμόρα

Η Καμόρα είναι εγκληματική οργάνωση της ιταλικής μαφίας, η οποία προέκυψε στην περιοχή της Καμπανίας και της Νάπολη. Είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις της Ιταλίας, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Σε αντίθεση με την πυραμιδική δομή της μαφίας της Σικελίας, η οργανωτική δομή της Καμόρα είναι πιο οριζόντια από κατακόρυφη. Κατά συνέπεια, μεμονωμένες φατρίες της Καμόρα ενεργούν ανεξάρτητα, και είναι πιο επιρρεπείς σε διαμάχες μεταξύ τους.

Η δράση της Καμόρα

Η δραστηριότητα της μαφίας Καμόρα είναι μεγάλης έκτασης και συνδέεται με διακίνηση ναρκωτικών, υποθέσεις βιασμού και πολλά άλλα σοβαρά ποινικά αδικήματα. Χαρακτηριστικό μάλιστα το συμβάν τον περασμένο Ιούλιο στο Καϊβάνο, όπου πέντε ανήλικοι και ένας 19χρονος είχαν βιάσει δύο εξαδέλφες 10 και 12 ετών μέσα σε εγκαταλειμμένο γυμναστήριο. Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δεσμεύθηκε ότι η παρουσία του κράτους στο Καϊβάνο θα αυξηθεί άμεσα και η νομιμότητα θα επιστρέψει.

 

 

Οι λεπτομέρειες της αστυνομικής επιχείρησης

Στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση λαμβάνει χώρα στο Καϊβάνο της Κάτω Ιταλίας, συμμετέχουν περισσότεροι από 400 αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την σημερινή επιχείρηση κατασχέθηκαν μολότοφ, 150 σφαίρες, σημαντικά χρηματικά ποσά σε μετρητά ενώ εντοπίσθηκε κι ένα μεγάλο διαμέρισμα, στο οποίο το οργανωμένο έγκλημα συσκεύαζε σε μικρές πλαστικές σακούλες τα ναρκωτικά προς πώληση. Στην έφοδο, εκτός από τους αστυνομικούς, πήραν μέρος καραμπινιέροι και άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού.

 

Μια γυναίκα, τέλος, οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και, όπως γράφει ο Τύπος, έπειτα από σωματική έρευνα εξακριβώθηκε ότι είχε κρύψει συνθετικά ναρκωτικά μέσα στα εσώρουχά της.