Σφοδρή σύγκρουση δύο αεροσκαφών σε αεροδρόμιο της Καλιφόρνιας – Όλες οι λεπτομέρειες

Μοιραίο δυστύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη 18/8 πάνω από αεροδρόμιο της Καλιφόρνιας, με τι αρχές να κάνουν λόγω και για νεκρούς.

 

Δύο μικρά αεροσκάφη συγκρούστηκαν σε αεροδρόμιο της Καλιφόρνιας την Πέμπτη 18/8, και σύμφωνα με την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), δύο άνθρωποι επέβαιναν σε Cessna 340 κι ένας τρίτος σε Cessna 152 όταν συνέβη η μοιραία σύγκρουση.

Το δυστύχημα

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), τα δύο μικρά αεροσκάφη συγκρούστηκαν καθώς οι πιλότοι τους βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της προσέγγισης στο δημοτικό αεροδρόμιο της Ουότσονβιλ, μικρής εγκατάστασης περίπου 120 χιλιόμετρα νότια από το Σαν Φρανσίσκο.

Μέσω της πλατφόρμας του Twitter η δημοτική αρχή της Ουότσονβιλ έκανε γνωστό το τι συνέβη στο εν λόγω δυστύχημα, αναφέροντας μάλιστα ότι υπήρξαν και νεκροί, χωρίς όμως να δώσει περεταίρω λεπτομέρειες. Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ωστόσο διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στο έδαφος. Την έρευνα για τα αίτια του μοιραίου δυστυχήματος αναμένεται να διενεργήσει η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών (NTSB).