Στην Ροδόπη βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση…»

Στη Ροδόπη και στις πυρόπληκτες περιοχές βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Το πρωί της Πέμπτης 24/8 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές της Ροδόπης, και συγκεκριμένα στα χωριά του Δήμου Ιάσμου. Ο κ. Ανδρουλάκης αφού διαπίστωσε το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής που σάρωσε την περιοχή έστειλε ηχηρό μήνυμα πως:

 

«Πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση…»

 

Μαζί με τον βουλευτή του κόμματος, Αχμέτ Ιλχάν και κομματικά στελέχη μίλησαν με πληγέντες που έχασαν περιουσίες και διαπίστωσαν την καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα η οποία σάρωσε και κατέστρεψε εκτάσεις, καλλιέργειες και περιουσίες.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ των άλλων δήλωσε πως: «Τα όσα συμβαίνουν στην Πάρνηθα λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας και οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτουν την ανάγκη η πατρίδα μας να επενδύσει στην πρόληψη για να αποκτήσουμε την ανθεκτικότητα να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της κλιματικής αλλαγής».

 

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κατοίκους για την προθυμία και το έργο τους στην κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και για τον καθημερινό και αδιάκοπο αγώνα τους στην αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων. Υπογράμμισε δε πως: «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση. Πρέπει να ακολουθήσουμε βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Να επενδύσουμε προφανέστατα στα εναέρια μέσα, αλλά το κλειδί της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στη χώρα μας αποδεικνύεται και φέτος ότι είναι η πρόληψη».