Σύγκρουση λεωφορείων στο Μανχάταν – Βγάζανε τους επιβάτες από τα παράθυρα

Τουλάχιστον 27 άτομα τραυματίστηκαν ύστερα από σύγκρουση λεωφορείων στο Μανχάταν.

 

Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε στον Μανχάταν της Νέας Υόρκης ανάμεσα σε ένα αστικό λεωφορείο και ένα διώροφο τουριστικό λεωφορείο, κοντά στην Ανατολική 23η οδό και την 1η Λεωφόρο γύρω στις 7 μ.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της πυροσβεστικής.

 

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τουλάχιστον 27 άτομα, τα οποία οι εκεί αρχές μετέφεραν σε νοσοκομείο της περιοχής, προκειμένου οι θεράποντες γιατροί να αξιολογήσουν τα τραύματα τους και να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με υπάρχουσες πληροφορίες, κανένας εκ των τραυματιών δε φέρει σοβαρές κακώσεις και επικίνδυνες για την ζωής τους τραύματα.

 

Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε:

«Πολλοί τραυματισμοί είναι απλώς κοψίματα, μώλωπες, γρατζουνιές, μερικά ύποπτα κατάγματα. Κάποιοι τραυματισμοί στο κεφάλι και τον αυχένα επίσης».

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι προσπάθειες διάσωσης των ατόμων που επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο ήταν δύσκολες, λόγω του μεγέθους του. Μάλιστα τα σωστικά συνεργεία προκειμένου να απομακρύνουν-απεγκλωβίσουν τους επιβαίνοντες, έβγαζαν τους ανθρώπους από τα παράθυρα αλλά και πάνω από το κατάστρωμα, με τη βοήθεια σκάλας.

 

Σχετικά με την ευθύνη του ατυχήματος, βάση όσων ανέφερε η αστυνομία, αυτή βαραίνει τον οδηγό του διώροφου λεωφορείου, ο οποίος πέρασε με κόκκινο αμέσως πριν από τη σύγκρουση.