Τεράστιες είναι οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο Λάρισας & Βόλου – Εικόνες απόλυτης καταστροφής

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τον Θεσσαλικό κάμπο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τις ζημιές και στο σιδηροδρομικό δίκτυο να είναι μεγάλες!

 

Ο τεράστιος όγκος νερού που ήταν αποτέλεσμα του ακραίου καιρικού φαινομένου Daniel, δημιούργησε σφοδρές πλημμύρες στον Θεσσαλικό κάμπο, με τις εικόνες να είναι αποκαρδιωτικές. Μέσα στον μακροσκελή κατάλογο των καταγεγραμμένων καταστροφών φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο Λάρισας & Βόλου.

 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, καλώδια φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης έχουν φύγει ενώ οι σταθμοί που βρίσκονται πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας – Βόλου έχουν καταστραφεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ «οι ζημιές μπορεί να χρειαστεί και ένα χρόνο να αποκατασταθούν».

 

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το onlarissa.net η διαδρομή ανάμεσα στη Λάρισα και τον Βόλο είναι σχετικά σύντομη, παρά τις ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα χωριά. Ένα από αυτά τα χωριά είναι η Μελία. Στη Μελία λοιπόν, που απέχει μόλις 19,5 χιλιόμετρα από τη Λάρισα προς Βόλο, το ιστορικό σιδηροδρομικό δίκτυο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές καθώς τα πλημμυρικά επεισόδια που έπληξαν την περιοχή έχουν αλλοιώσει τόσο το έδαφος, όσο και τις γραμμές του τρένου.