Τι γυρεύει ένα iphone σε ένα πίνακα του 1860;

Ένας πίνακας του Ferdinand George Waldmuller, που εκτίθεται στο μουσείο Neue Pinakothek στη Γερμανία, κάνει τον γύρω του διαδικτύου φουντώνοντας τις φήμες θεωριών περί χρονοταξιδιού.

 

Συγκεκριμένα στον  πίνακα του 1860 φαίνεται μια γυναίκα να περπάτα, κρατώντας στα χέρια ένα βιβλίο, ενώ ένας άνδρας την περιμένει για να της χαρίσει ένα λουλούδι. Ωστόσο στην περιγραφή αυτή φαίνεται πως δεν συμφώνησε ένας επισκέπτης, ο Peter Russel, ο οποίος είχε άλλη άποψη. Συγκριμένα, είπε πως η κοπέλα του πίνακα κρατά ένα iphone.

 

Η θεωρία του έκανε τον γύρω των social media με πολλούς να υποστηρίζουν ότι είναι χρονοταξιδιώτης.

 

Ωστόσο ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του πρακτορείου τέχνης austrian-paintings.at Gerald Weinpolter, ξεκαθάρισε ότι η κοπέλα «δεν παίζει με το νέο της iPhone, αλλά πηγαίνει στην εκκλησία κρατώντας ένα μικρό βιβλίο προσευχής στα χέρια της».

 

Από την πλευρά του Peter Rusell  δήλωσε: «Αυτό που μου κάνει εντύπωση περισσότερο είναι το πόσο μια αλλαγή στην τεχνολογία έχει αλλάξει την ερμηνεία της ζωγραφικής. Σήμερα δεν θα μπορούσε να υπάρξει άνθρωπος που να μην δει την ομοιότητα με τη σκηνή ενός νεαρού κοριτσιού που απορροφήθηκε στα social media του smartphone της».