Τourism4all: Πότε θα γίνει η νέα κλήρωση για επιπλέον 200.000 δικαιούχους

Νέα κλήρωση πρόκειται να διεξαχθεί, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να προστεθούν 200.000 νέοι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «tourism4all».

 

Νέα κλήρωση πρόκειται να διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου για τους επιπλέον 200.000 δικαιούχους που θα διεκδικήσουν επιταγές του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους». Μόλις ολοκληρωθεί η κλήρωση εντός 3-4 ημερών οι δικαιούχοι θα λάβουν ενημέρωση μέσω SMS ή email.

 

Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα. Στους δικαιούχους θα δοθεί μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία θα έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης, ώστε να καλύψουν τα έξοδα της διαμονής του.

 

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δεν καλύπτει τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά μονάχα την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής.

 

Η δήλωση της υφυπουργός Τουρισμού

Στο κανάλι του ΑΝΤ1 μίλησε χθες η υφυπουργός τουρισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα της σχετικά με το πρόγραμμα «tourism4all» στους 200.000 δικαιούχους που κληρώθηκαν τέλη Ιουλίου προστίθενται επιπλέον 200.000 νέοι δικαιούχοι. Επισήμανε δε πως οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν άμεσα πού θα πάνε διακοπές καθώς μόλις κληρωθούν, εντός 3-4 ημερών, θα λάβουν ενημέρωση μέσω SMS ή email. Μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Έχουμε τα πρώτα στατιστικά, πάνω από 10.000 δικαιούχοι έκαναν χρήση τις πρώτες 15 ημέρες του προγράμματος».

 

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρωθούν τα voucher μέχρι και τις 31 Ιουνίου του 2023, γεγονός που σημαίνει πως θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση ακόμα και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Σχετικά με αυτό η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως είναι σημαντική ενίσχυση για τον ορεινό τουρισμό και για τον τουρισμό των 12 μηνών που «θέλουμε να προωθήσουμε, εμείς δεν ξεχωρίζουμε την Ελλάδα».